gauldal fagskole - kart og oppmåling

Trøndelag høyere yrkesfagskole, studiested Gauldal 

Studiestedet har ett tilbud, og det er innen "kart- og oppmåling"eller "Geomatikk" som er den moderne betegnelsen på faget. 

Utdanning innen kart- og oppmåling har en lang tradisjon her på Støren, og ble startet som et tilbud i den videregående skolen så langt tilbake som i 1984. Gauldal fagskole ble opprettet i 2008 og tok inn de første studentene høsten 2009. Fra 1.8.2020 ble Gauldal fagskole en del av Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF). 

Geomatikk er et samlebegrep for fag som kombinerer tradisjonelle kartfag med informasjonsteknologi, og tar for seg hele spennet fra innsamling av data til visualisering og anvendelse. Det arbeider med stedfestet (koordinatfestet) informasjon. Fagfeltet omfatter således fag som landmåling, kartografi, fotogrammetri og GIS. 

THYF, studiested Gauldal 

Studiested Gauldal ligger på Støren, ca. fem mil langs E6 sør for Trondheim. Hit er det god kommunikasjon med både buss og tog. Togene over Dovrebanen (til/fra Oslo og Trondheim) stopper ved Støren stasjon. 

Vi holder til i lyse og trivelige lokaler i tilknytning til Gauldal Skole- og Kultursenter. Her er vi samlokalisert med bl.a. Gauldal videregående skole. Her finnes det blant annet bibliotek, kantine, nylig oppgradert kino, kultursal, idrettshall og svømmehall.

Hva har Støren å tilby? 

Støren har et mangfold av aktiviteter for deg som student. Stedet er kanskje mest kjent for laksefiske i Gaula, men har også masse annet å by på. Jaktmulighetene er gode, samt turer i skog og mark. 

På Støren finnes dessuten to små kjøpesenter, kaféer/restauranter, svømmehall, idrettshall, treningssenter, nylig oppgradert kinosal, kultursal og aktiviteter som håndball, fotball, ski, korps. Støren har også egen idrettspark og golf-simulator. 

Avstanden til Trondheim er heller ikke lenger enn at du kan benytte deg av de tilbudene som finnes der. 

Studentkullet 2021-23: 

Hva er en fagskole?

En fagskole er en høyere yrkesfaglig utdanning som tilbyr kortere, mer yrkesrettede utdanninger på nivå over videregående skole. 

Høyere yrkesfaglig utdanning gir kompetanse som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. Du kan ta 30, 60, 90 eller 120 studiepoeng. En del utdanninger er tilrettelagt som nettbaserte og/eller deltidstilbud slik at du kan kombinere studier med jobb. Du kan også velge å studere på fulltid. Etter fullført utdanning vil du få fagskolegrad eller høyere fagskolegrad


For kontakt eller mer informasjon om Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal, vennligst fyll inn en interessemelding.

Utdanninger

Kart og oppmåling Flere studiesteder (2)

Kontakt skolen

Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal

Besøksadresse:
Basmoen 1
7290 Støren

Tlf: 74 17 40 00
Mobil 404 17 243
web.trondelagfylke.no

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Avdelingsleder, Skanska Survey T...

Ole Jostein Lefstad har, som veldig mange geomatikere i Skanska Norge, bakgrunn fra kart og oppmålingslinjen på Gauldal videregående skole og Gauldal Tekniske Fagskole.

Les mer
Anbefaler kart- og oppmålingslinja

Line Folstad (27) anbefaler kart- og oppmålingslinja for de som er glad i varierte arbeidsoppgaver, kan være både ute og inne, arbeider selvstendig og liker utfordringer.

Les mer
Ansvar for Midt- og Nord-Norge i...

Arve Lien Haugum har studert Kart og oppmåling ved Gauldal Fagskole. Nå har han ansvar for Midt- og Nord-Norge i BLINKEN AS. 

Les mer