Studere i Mexico

å studere i Mexico

Det finnes mer en 1000 institusjoner for høyere utdanning i Mexico, deriblant over hundre private og offentlige universiteter. Undervisningen foregår på spansk. Lånekassen kan gi støtte et semesters språkkurs i forkant av en utdanning.  Noen universiteter tilbyr kurs i spansk, kultur og samfunnsfag beregnet på utlendinger. Studieåret i Mexico varer fra august til juni, med studiestart i augustMexico er et av de landene i verden som opplever størst økonomisk vekst og hurtigst industrialisering
Søket ga ingen resultater. Vennligst prøv et Nytt søk

Mexico

Mexico består hovedsakelig av en høyslette formet som en trekant innrammet av fjellkjeder. I nordvest ligger den langstrakte halvøya Baja California, i sørøst det lave kalkplatået Yucatán. Alt etter høyden over havet varierer klimaet fra subtropisk til tropisk. Her finner du både jungel, ørken, fjell, kritthvite strender, aztekerpyramider, vulkaner, hvaler, havskilpadder og monarksommerfugler.

Mexico er et av de landene i verden som opplever størst økonomisk vekst og hurtigst industrialisering.I storbyene reiser skyskraperne seg side om side med lave kirker i kolonistil, som fortsatt har mat- og håndverksmarkeder på kirkeplassen. Og uansett hvilken plass meksikanerne har i dette nasjonale lappeteppet, er de avslappede, tilbakelente og alltid klare for å ha det moro med familie og venner.

Studere i Mexico

Det finnes mer en 1000 institusjoner for høyere utdanning i Mexico, deriblant over hundre private og offentlige universiteter. Undervisningen foregår på spansk. Lånekassen kan gi støtte et semesters språkkurs i forkant av en utdanning.  Noen universiteter tilbyr kurs i spansk, kultur og samfunnsfag beregnet på utlendinger.

Studieåret i Mexico varer fra august til juni, med studiestart i august

Bachelor og mastergrader

En bachelorgrad i Mexico kalles Licenciatura og går over fire til fem år. Det første året av en Licenciatura regnes ikke som høyere utdanning i Norge og du får derfor ikke støtte fra Lånekassen til dette.

Etter licenciatura kan du bygge på med en 1-2 årig mastergrad som kalles Maestría. Dersom du ønsker å søke på en Maestría med en 3-årig bachelor fra Norge, er det opp til det mexicanske lærestedet å avgjøre om du kan komme inn med dette eller om du må ha minst 4 år på bachelornivå.

Søknadsprosess bachelor- eller mastergrad

I Mexico søker man direkte til lærestedet og søknadsskjema finnes på skolens nettsider eller du må få det tilsendt i posten fra lærestedet. Ettersom nettsidene til skoler i Mexico ikke alltid har utfyllende informasjon må du regne med å måtte kontakte lærestedet. Skriv en mail og ring dersom du ikke får svar innen rimelig tid.

Søknadsfristen varierer fra skole til skole og fra studie til studie. I mange tilfeller må man ta en opptaksprøve samt at du kan bli bedt om å dokumentere spanskkunnskaper.

Finansiering

Offentlige universiteter har normalt en semesteravgift på rundt 2000 kroner per år. Private læresteder kan koste opp til over 100 000 kroner per år. Lånekassen støtter licenciatura (bachelorgrader) med unntak av det første året, og mastergrader, samt utveksling.

Oppholdstillatelse

For å få studentvisum må du søke hos immigrasjons myndighetene i Mexico etter at du har reist til landet. Du reiser derfor inn i landet på turistvisum og får så endret dette til studentvisum.

Søknadsprosess utveksling

Mange nordmenn velger å ta et år med høyere utdanning i Norge først, eller eventuelt et annet land og søker deretter overflytting til Mexico, slik at de kommer inn på det andre året.

Ettersom det faglige studieprogrammet må være godkjent av din skole før du reiser ut, er det ofte lettest å bruke en avtale som ditt norske universitet eller høyskole har med et spansk lærested

Fakta om Mexico

Størrelse: 1 972 550 km ²

Befolkning: 107,5 millioner

Offisielt språk: Spansk

Styresett: Demokrati

Kilder: AFS, ANSA og Caplex.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!