Studere i Hong Kong

Hong Kong

På Kinas sørkyst, mellom øst og sørøst Asia finnes en unik plass der Vesten møter Østen og gammelt møter nytt - Hong Kong, Kinas fjerde største storbyområde. Tidligere en britisk koloni og hjem til en fantastisk kultur. Her finner du skyskrapere og historiske bygg side om side. I byen bor det over 6 millioner mennesker. For å kunne studere i Hong Kong så må du ha et studentvisum. Søknadsfristene varierer fra universitet til universitet, oftest mellom januar og mai hvis du vil begynne i september.
Søket ga ingen resultater. Vennligst prøv et Nytt søk

Hong Kong som studiested

På Kinas sørkyst, mellom øst og sørøst Asia finnes en unik plass der Vesten møter Østen og gammelt møter nytt - Hong Kong, Kinas fjerde største storbyområde. Tidligere en britisk koloni og hjem til en fantastisk kultur. Her finner du skyskrapere og historiske bygg side om side. I byen bor det over 6 millioner mennesker.

Hong Kongs utdanningssystem

Hong Kong tilbyr moderne utdanning som oppfordrer til kritisk tankesett og kreativitet. Det finnes 8 universiteter i Hong Kong som offentlig godkjent fra staten, og de fleste bruker engelsk som undervisningsspråk. Skoleåret begynner i september og varer ut mai.

Søknadsprosess

For å kunne studere i Hong Kong så må du ha et studentvisum. Søknadsfristene varierer fra universitet til universitet, oftest mellom januar og mai hvis du vil begynne i september. Du kan enten søke rett til det universitetet du ønsker å gå på eller så kan du reise til Hong Kong gjennom en agent. Da hjelper de deg med søknaden, oppholdstillatelse osv.

Hva koster det å studere i Hong Kong?

Å leve og bo i Hong Kong kan fort bli dyrt. Visse ting, som transport, telefon og helsetjenester, er billigere enn i Norge. Hvis du velger å bo på campus kan du også spare mye penger i forhold til å bo i privat leilighet. Hong Kongs offisielle valuta er Hong Kong Dollar. Det koster rundt 50 000 - 80 000 NOK årlig å studere på et universitet i Hong Kongs. Lånekassen gir støtte til utdanninger ved offentlig godkjente universitet.

Bomuligheter

På kinesiske universitet og høgskoler er det vanlig at studenter, lærere og andre ansatte bor på campus. Det er relativt lett å få et rom på campus, enten på enerom eller så kan du dele rom med andre studenter.

Hvordan skal du gå frem?

Finn ut hvilket universitet du vil studere på. Kontakt skolen for å få mer informasjon om utdanningen du ønsker å ta, hva som kreves for å komme inn, søknadsfrist osv. Sjekk at du oppfyller alle kravene for å komme inn på utdanningen. Oftest må du være ferdig på videregående, ha bestått på en engelsk TOEFL eller IELTS test. Søk deretter til skolen du ønsker å gå på. Da du har kommet inn på skolen så må du skaffe deg et studentvisum. Dette kan ta opp til 6 uker så søk så tidlig som mulig hos den kinesiske ambassaden i Oslo.

Velkommen som student og turist

Hong Kong er kjent for å være et shoppingparadis, mye på grunn av det lave skattenivået. Byen har et velutviklet transportnett men trikker, t-baner, båter og busser.  Her finnes også store flyplasser og tog som tar deg langt av sted.

Været i Hong Kong

Hong Kong har både tørre og bløte sesonger. Mars, april og mai er oftest varme måneder med en vakker blå himmel. Høsten er også varm med svake briser. Sommeren er derimot bløt med mye regn. Vinteren, som ikke kan kalles en vinter sammenliknet med den norske vinteren, holder en temperatur rundt ca 15 grader.

Hong Kong

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!