Studere i Hellas

Hellas - Gudenes lekeplass

Høyere utdanning i Hellas tilbys ved 21 universiteter, 16 teknologiske høyskoler samt ved noen andre læresteder. Studieåret går fra september til juni, og søknadsfristen på studier er 1. juli. Etter videregående kan du søke opptak til en lavere grad ved universitetene i Hellas. Den lavere graden i Hellas kalles Proptychiakes Spoudes og varer normalt 4 år. Du kan få støtte til å ta en bachelorgrad eller mastergrad eller deler del av en norsk grad ved læresteder som er godkjent av greske myndighetene. Du kan også få støtte til språkkurs på visse betingelser.
Søket ga ingen resultater. Vennligst prøv et Nytt søk

Ta din utdannelse i Hellas

Bortsett fra velkjente guder har Hellas mye å tilby, alt fra kunst, kultur, litteratur og vakre strender. Her har du muligheten til å reise tilbake til fortiden og utforske et land med mye historie. Høres det fristende ut å studere langs vannkanten til et azurblått hav? Da er Hellas studiestedet for deg!

Denne siden er relevant for deg som vil studere i Hellas og inneholder informasjon om utdanningssystemet, hvordan du søker samt finansiering av studiet.

Bachelor-, mastergrad eller utveksling i Hellas

Høyere utdanning i Hellas tilbys ved 21 universiteter, 16 teknologiske høyskoler samt ved noen andre læresteder. Studieåret går fra september til juni, og søknadsfristen på studier er 1. juli.

Etter videregående kan du søke opptak til en lavere grad ved universitetene i Hellas. Den lavere graden i Hellas kalles Proptychiakes Spoudes og varer normalt 4 år. 

For opptak ved lavere grads studier på universitetene, må du få godkjent vitnemålet ved Inter-University Centre for the Recognition of Foreign Academic Titles (DIKATSA). Søker du på studier ved en teknologisk høyskole, må du få godkjent vitnemålet ditt fra Institute of Technological Education   inteek@hellasnet.gr. Når du har fått godkjent vitnemålet, sender du søknad til Ministry of National Education and Religious Affairs. Du søker altså ikke direkte til den aktuelle skolen.

Når du har fullført en lavere grad får du mulighet til å studere videre på høyere nivå, Metaptychiakon Spoudes. Denne graden tilsvarer det vi kaller masternivå i Norge og går som oftest over 2 år. For utdanning på masternivå må søkere henvende seg direkte til universitetet.

Studier på engelsk

Engelskspråklige studietilbud i Hellas er dessverre veldig begrenset. Enkelte kurs ved større universiteter tilbys på engelsk slik at universitetet kan tiltrekke seg internasjonale studenter.

Athens University of Economics and Business har kurs på engelsk for ERASMUS studenter. De har dessuten en bilateral avtale om utveksling med NHH.

European University Athens har bachelor- og mastergrader på engelsk, men er ikke godkjent av Statens Lånekasse siden de ikke har offentlig godkjenning i Hellas.

Lån og stipend

Du kan få støtte til å ta en bachelorgrad eller mastergrad eller deler del av en norsk grad ved læresteder som er godkjent av greske myndighetene. Du kan også få støtte til språkkurs på visse betingelser.

Fakta om Hellas 

Hellas består av 1425 små og store øyer og er omringet av azurblått hav på tre kanter. Det joniske
hav i vest, Middelhavet i sør og Egeerhavet i øst. Hellas er kjent for å ha rikelig med attraksjoner, samt at befolkningen er svært gjestfrie. Mange av strendene i Hellas er merket med et blått flagg som bekrefter at vannet er enestående rent. Det finnes mange aktivitetsmuligheter for deg som vil studere i Hellas, vannsport er veldig populært. Om du er mer interessert i den greske historien kan du besøke arkeologiske skatter som fortsatt er vel bevart. Hvis du vil reise rundt på egenhånd i hellas er det ganske enkelt. Her er bussen er et populært transportmiddel, samt at det er det billigste alternativet. For deg som oppleve Hellas på sitt beste, kan øyhopping anbefales på det sterkeste.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!