Vis studentum.no som: Mobil

GMAT - Graduate Management Admission Test

GMAT

GMAT – Graduate Management Admission Test

GMAT er en forkortelse for "Graduate Management Admission Test". GMAT er opprinnelig en kunnskapstest for de med engelsk som morsmål, og som ønsker en utdanning innenfor økonomi eller ledelse.

For deg som skal studere i utlandet kan enkelte utdanningsinstitusjoner kreve at også du har tatt en GMAT-test, og testen blir derfor relevant også for studenter med engelsk som fremmedspråk. Det er en fordel om man har spesifikke språkkunnskaper om termer og begreper innen fagområder som økonomi, business eller ledelse. GMAT-testen består av en rekke "multiple choice"- spørsmål, og man har kort tid til rådighet.

Analytiske ferdigheter, problemløsning og kritisk tenkning

GMAT-testen skal avdekke dine analytiske ferdigheter og din evne til problemløsning og kritisk tenkning. Det er en fordel om man har spesifikke språkkunnskaper om termer og begreper innen fagområder som økonomi, business eller ledelse.

Multiple Choice

GMAT -testen er en såkalt "standardisert test" - hvor struktur og gjennomføring følger et bestemt mønster. Dette gjør at resultatene er sammenlignbare for alle kandidater. Testen består av en rekke "multiple choice"- spørsmål, og man har kort tid til rådighet, en testform som er ganske fremmed for de fleste norske studenter. Det kan derfor være lurt å forberede seg ved hjelp av prøvetester innen man tar selve GMAT-testen. - Det er ikke noe fast pensum til testen ettersom den skal avdekke et mer generell kunnskap.

Kostnader

GMAT testen koster cirka 2000 kroner (2016). Du kan registrere deg på nett og ta testen her.

Testen kan også tilrettelegges for studenter som trenger det, les mer om det her.

Søk blant økonomistudier i utlandet

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

>> Søk etter studier i utlandet
>> Søk etter høgskole- og universitetsstudier i utlandet 

>> Gå til Studentums begrepsliste for studier i utlandet 


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*