INDØK eller NHH - Forum

16.01.2011 22:36   Even Lund

Går siste året på videregående skole og vet ikke om jeg skal velge INDØK (NTNU) eller NHH. Har gode nok karakterer for begge studiene, men usikker på hvilket av studiene som verdsettes mest nasjonalt og internasjonalt. Eventuelt om det er noen forskjell i framtidige karrieremuligheter?


RE: INDØK eller NHH
01.03.2011 00:16   colargol

Hei Even

Hva interesserer deg mest? Har du kanskje noe langsiktig mål / bransje / geografisk interesse?
- Jeg oppfatter NHH som mer spesialisert på økonomi/finans - og dersom det er det du vil bli god på så er nok NHH bedre. Du kan spisse mer kompetansen på akkurat dette området.
- Vil du jobbe tettere opp mot teknologi/mer generell forretningsforståelse - så er indøk et bra valg. Da lærer du hvordan "ingeniørene tenker" og har større sjanse i mer tekniske miljøer.

Det er de jobbene/selskapene du starter i - som nok mest bestemmer fremtidig karrierevei.

Vil du bli attraktiv i utlandet - må du ut av Norge (inkl. samle flerkulturell erfaring og språk). Søk gode utenlandske skoler (evt. utveksling 1-2 år) og jobb for solide/rennommerte bedrifter ute. Det er det som gjelder. Har du ikke noe internasjonalt på CVn er det vanskelig å bli interessant internasjonalt.
Vil du bli attraktiv i Norge, så sats mest i Norge (studer 1 år i utlandet etc. er gjerne "nok") - generelt får du lite igjen for lengre internasjonal satsing her hjemme.

lykke til!