Ta vare på huden din!

"Det går ikke en dag som jeg tenker at jeg angrer på dette studievalget"

Emilie Damstuen er 23 år og tidligere student på hudpleier utdanningen ved Tone Lise Akademiet. Emilie har gjort det veldig bra både på skolen som student, på privatist eksamen og ikke minst kapret seg en kjempegod jobb som hudpleier i etterkant av studiet.

Når vi ringer for å snakke med henne har hun endelig en pause fra den travle klinikkhverdagen. Emilie har mye kunder og jobber mye i klinikken hun har blitt ansatt i. - "Det har vært litt av en vei for å komme dit jeg er idag, men det har vært verdt det. Mye engasjement, motivasjon og god veiledning fra mennesker rundt meg har gjort at jeg har klart å oppfylle drømmen min".

Omskolering til Tone Lise Akademiet
Emilie startet først på frisørutdanningen på Skarnes videregående skole. Etter noen måneder som lærling endte hun opp på krykker pga problemer med knærne, smerter av å stå lange dager som frisør. Derav måtte hun avslutte studiet og finne noe annet å jobbe med. Hun måtte rett og slett omskolere seg. Heldigvis skjedde dette 'tidlig' slik at hun enda hadde muligheten til å ta en ny utdanning i ung alder. 

Det passet henne veldig fint at Tone Lise Akademiets hudpleier-utdanning var delvis nettbasert og med noen dager oppmøte da hun måtte pendle, sier Emilie. Hun var veldig interesser i faget og hadde motivasjon til å lære mer om det teoretiske grunnlaget. Da var nettportalen perfekt, som var enkel i bruk og oversiktlig.

Under utdanningen havnet i Emilie i gruppe med andre i klassen som var like interesserte i faget som henne. - Det er klart det er forskjellig nivå på medstudenter, men det er givende når man får en partner som er like gira som meg! Det er en tøff periode med eksamener innen hudpleie, men igjen, faget er spennende og har du nok interesse, forståelse og logikk vil eksamen gå veldig fint, sier Emilie.

Interesse for makeup
Jeg har alltid hatt en interesse for hudpleie, men har i bunn interesse for sminke, og elsker det! Men for å legge en fin makeup må man ha en fin og sunn hud, en god base, sammen så blir dette et ekstremt spennende fag, sier Emilie. Hun sier det er godt å gjøre noe bra for andre mennesker, som hudpleier kan man hjelpe folk og gi. 

Jobbmuligheter 

"Det som er givende med hudpleierfaget for meg er først og fremst interaksjon med mennesker og kundene. Det er mange hyggelige kunder, det er godt å se at man kan glede andre i en travel hverdag". - Emilie, 23 år.

Underveis i studiet søkte Emilie på en rekke jobber i klinikker. Dessverre kom Covid, noe som gjorde at det var et vanskelig marked å få jobb i. Men i dag har hun fått seg jobb på Friske fjes som er en stor og anerkjent klinikk, og trives godt der.

Vi blir fortalt at Friske fjes har mange kunder og mange står på venteliste til tross for at det er 10 terapeuter fordelt på Elverum og Flisa. De tilbyr alt innen hud og kroppsbehandlinger, det jobber også en fotterapeut der.

Emilie forteller at hun føler seg veldig sikker på utførelsen av behandlingene etter utdanning. I tillegg har jobben gitt flere kurs for å holde motivasjonen oppe. Jeg syns at ansiktsbehandling og voksing er det som er mest gøy, sier Emilie.


Anbefaler Tone Lise Akademiet
Jeg ville anbefalt skolen videre, det er veldig synd at Covid kom mitt i skoleåret, men jeg trivdes godt og er fornøyd med hvor det har tatt meg idag. Jeg følte jeg fikk nok grunnlag for å stille til privatist eksamen og det å tørre å søke på gode jobber, sier Emilie.

Hun avslutter samtalen med å si: - "Det går ikke en dag, som jeg tenker at jeg angrer på dette studievalget".
Les mer om Beauty Makeup Artist
Les mer om Fotterapi
Les mer om Hud- og kroppsterapeut CIDESCO
Les mer om Hudpleier
Les mer om Ulike kurs innen skjønnhet og velvære

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Beauty og Helse Akademiet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.