Du lærer veldig mye mer enn det du tror!

student på mesterutdanning

Du lærer veldig mye mer enn det du tror!

Skomaker Våge tar mesterutdanning ved Norges grønne fagskole – Vea. Lurer du på om du skal ta mesterbrev, så må du bare gjøre det! Du får faglig tyngde og lærer om å drive riktig og fornuftig.  

Isac Våge driver sin egen bedrift, Skomakermester Våge i Gjøvik. Han er tredje generasjons skomaker og tok over firmaet etter faren. «Jeg ville at bedriften skulle være noe mer enn det hadde vært tidligere og ønsket å ha mesterbrev». Nå har han spesialisert seg på reparasjon av kvalitetssko, er godkjent skomaker av Red Wings og selger sko av høy kvalitet fra tre internasjonale merker.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta mesterutdanning?

Jeg ønsket mer kompetanse til å kunne drive min egen bedrift, slik at jeg skulle få det beste ut av mitt eget firma. Jeg ser for meg at jeg skal ha Mestermerket på vinduet og at det blir et kvalitetsstempel for bedriften min.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Mesterundervisningen er lagt opp med helgesamlinger i Oslo. Vi har til sammen 5 samlinger. I tillegg har vi mulighet til å få veiledning av faglærer. Vi jobber med oppgaver mellom samlingene og har kontakt med faglærer og de andre studentene. Jeg har hektiske dager i jobben min, og tenkte at det ville bli tøft å ta mesterutdanning i tillegg, men alt går! Å ha livserfaring og kompetansen fra forsvaret har vært til stor hjelp.

Hva får du ut av utdanningen?

Det er givende å være på samlinger og jeg har fått noen aha-opplevelser underveis. Gjennom mesterutdanningen har jeg lært om ulike verktøy jeg kan bruke i min bedrift, og er blitt mye tryggere på det jeg driver med, ha visjoner og å velge kursen for videre drift. Jeg har fått et mer bevisst forhold til tiden min og hva den er verdt.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta mesterutdanning?

Du bør ta mesterutdanning før du starter for deg selv. Skulle ønske at jeg hadde den kompetansen jeg nå er i ferd med å få, mye tidligere.

Er det noe annet du ønsker å si?

Det burde ikke være lov å starte opp bedrift uten å ha kompetanse om ledelse, økonomi og markedsføring.

Tekst: Dorte FinstadLes mer om Norges grønne fagskole – Vea

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Norges grønne fagskole – Vea.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.