Profesjonsstudium
5,0 (1 Omtaler)

Medisinutdanning i Praha

Study in Prague, i Praha
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
September Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 30. april 2024
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
September Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 30. april 2024
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisinutdanning i Praha

Studere medisin i Praha på Charles University

Vil du studere medisin i utlandet? Medisinstudiet ved Charles University, Third Faculty i Praha er et 6 årig fulltidsstudie bestående av totalt 12 semestre. Studiet gir full legeautorisasjon i hele Skandinavia etter 6 år.

Alle forelesninger og seminarer ved medisinstudiet foregår på engelsk. Det samme gjelder prøver, oppgaver og alt arbeid knyttet til skolen.

Utdanningsforløpet på medisinutdanningen

Medisinstudiene ved Charles Univeristy er delt inn i tre grunnleggende sykluser:

  • Syklus 1 (1. og 2. år) - Grunnleggende biomedisinske vitenskaper - integrerer teoretiske fag i følgende moduler: Strukturer og funksjon av menneskelig kropp; Cellebiologi og genetikk; Biofysikk og informatikk; metodikk; Pasienters behov. Dessuten er det flere frittstående kurs (f.eks. Medisinsk terminologi - latin).
  • Syklus 2 (3. og 4. år) - Prinsipper for klinisk medisin - består av disse modulene: Teoretiske grunnlag for klinisk medisin, klinisk propedeutikk, grunnleggende kliniske problemer og obligatoriske valgfrie kurs.
  • Syklus 3 - (5. og 6. år) Klinisk forberedelse - består av disse modulene - Intern medisin; Kirurgi; Gynekologi og obstetrikk; Barneleger og forebyggende medisin.

Undervisningsprosessen evalueres jevnlig av studenter. Studentene er involvert i diskusjoner om rammene og målene for studiene ved fakultetet.

Tsjekkiske språkkurs tilbys for internasjonale studenter i løpet av 1., 2. og 3. studieår (leksjoner er inkludert i læreplanen for syklus 1 og 2 og i studieavgiften) for å forberede dem på kommunikasjon med pasienter.

Den grunnleggende filosofien til fakultetet er å understreke gradvis forbedring av forholdet mellom lærer og student.

Den første måneden 

Dobronice

I Praha møter studentene en myk start på studietlivet hvor skolen fokuserer på at studentene skal bli godt kjent før skoleåret starter på ordentlig. I starten av September blir alle elevene invitert med på en leir som heter "Dobronice". Dette er en langhelg full av morsomme aktiviteter og fester som alle burde få med seg. Her møter du dine kommende studiekamerater, eldre studenter som dere kan spørre om alt mulig og mange av lærerne i en uformell og hyggelig setting. De tsjekkiske elevene er også med. Kjempegøy!

Tsjekkisk språkkurs

Etter Dobronice skal alle studentene gjennom ett par ukers språkkurs i tsjekkisk. Dette er en god tid til å flytte godt inn i leiligheten, dra på IKEA, bli kjent med byen og bli bedre kjent med de du møtte på Dobronice. Språkkurset varer noen timer hver dag hvor dere vil få grunnleggende tsjekkisk undervisning etterfølgende av en liten prøve på slutten av kurset. Dette er oppleves en myk og hyggelig start på studiene.

Fadderuken

Sist, men ikke minst så kommer Fadderuken! Det er en uke i slutten av september/ starten av Oktober. Fadderuken består av en masse arrangement som arrangeres av TRIMED (universitetets studentforening og ANSA). Tidligere år har det vært blant annet fest på båt som kjører langs kanalen i Praha hele kvelden, konserter med gratis mat og drikke på skolen, Beachvolleyball-turnering og mye mer.

Når fadderuken er ferdig så starter det faktiske studiet ca. én måned etter at du først reiste til Praha, under denne tiden burde du ha hatt god tid til å innrede leilighet, bli kjent med en hel masse folk og forhørt deg om studietips fra elever på høyere år. Bruk denne tiden godt til dette så er du klar for å endelig sette deg foran bøkene i Oktober!

For kontakt eller mer informasjon om Medisinutdanning i Praha, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

September

  • Klasserom
  • Praha
  • Søknadsfrist: 30. april 2024

Innkvartering

Skal man bo på Doormitory eller skal man leie en leilighet? Alene eller sammen med noen andre? Noen av dere flytter kanskje hjemmefra for første gang og da kan det være trygt å flytte sammen med noen som også studerer medisin eller som er fra samme land. Vi vil gjerne hjelpe dere til å finne noen hvis dere ikke skulle finne noen selv.

Universitetet tilbyr tak over hodet for alle elevene på doormitory i Hostivar, dette er billig, lav standard og et stykke utenfor byen. Vi i Study in Prague anbefaler ikke opphold på doormitory annet enn som en kortvarig løsning. Praha er en billig by å bo i så vi vil anbefale at dere finner en leilighet med det samme.

Det er mange steder man kan lete etter et sted å bo. Under har vi lagt til sider dere kan se etter leilighet på. Husk å se etter hvor i byen leiligheten ligger. Praha 2 og Praha 10 er der de aller fleste studentene bor, men det er også mulig å finne noe utenfor som ikke er alt for langt vekk.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål med 3-årig videregående skole. Det foreligger ingen karakterkrav eller krav om realfag. Dette betyr at du ikke trenger å ha kjemi, fysikk eller biologi på vitnemålet. Vi må allikevel advare om at du trenger god kompetanse innenfor disse fagene for å bestå opptaksprøven og medisinstudiet dersom du kommer inn. 

Vi gjør også oppmerksom på at du dessverre ikke kan søke med 23/5 regelen, som hospitant eller med realkompetanse som grunnlag. 

Dersom du har minst 5.0 i snitt fra videregående skole kan du bli akseptert på studiet på 3. fakultetet uten å ta opptaksprøven. 

Søknadsprosess

For å søke medisinstudiet ved Charles University, Third Faculty of Medicine må du melde deg på opptaksprøven hos oss i Study in Prague og søke gjennom skolens søknadsportal. Søknadsfristen er 30. April 2024.

Når du har gjennomført opptaksprøven vil du få svar direkte etter prøven er ferdig om du har bestått eller ikke. 

Hva skjer videre etter bestått opptaksprøve?

Etter bestått opptaksprøve vil du kun trenge å forholde deg direkte til Universitetet. Study in Prague har ikke noe innsyn i prosessen etter dette punktet og det vil bli kommunisert direkte fra universitetet. 

Kontakt Study in Prague for mer informasjon. 

Kostnader

Skolen koster 460.000 CZK per år, noe som tilsvarer cirka 184.000 NOK. Skolepengene blir støttet av Lånekassen.

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinutdanning i Praha.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler
Skriv en skoleomtale
5/5
Åsmund
22 mar 2021
Noen av de beste årene i livet mitt

Jeg har selv studert 3 år i Praha på 3. fakultetet og har fått mange minner for livet. Praha er en fantastisk storby det alltid skjer noe, det perfekte sted å være student! Jeg ...

Vis hele omtalen
Study in Prague
Ruská 2411, 100 00 Praha 10-Vinohrady

Studer medisin i Tsjekkia på Charles University

Drømmer du om å bli lege og har lyst til å medisinutdanningen i utlandet? Studer medisin i utlandet ved prestisjefulle Charles University, Third Faculty of Medicine i Praha.  Det tredje fakultetet ved Charles University tilbyr et fulltidsstudie til skandinaviske studenter som vil...

Les mer og vis alle utdanninger ved Study in Prague

Highlights