Universitet og høgskole

Utvikling av eiendom – Juridisk og økonomisk forvaltning

Varighet
1 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
1 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Utvikling av eiendom – Juridisk og økonomisk forvaltning

Utvikling av eiendom – Juridisk og økonomisk forvaltning

Utvikling av eiendom: juridisk og økonomisk forvaltning er et nettstudium som gir deg oversikten over eiendomsteori, eiendomsgrenser og informasjonssystemet for eiendom. Studiet gir 15 studiepoeng og muligheten til å søke om støtte hos Lånekassen.

    Hva lærer du?

    Utvikling av eiendom: Juridisk og økonomisk forvaltning er et nettstudium som skal gi deg god kunnskap om tilrettelegging, forhandling, koordinering og planlegging i prosjekter som utvikler og foredler fast eiendom. I løpet av studiet vil du få innsikt i hvordan du blir du en viktig brikke i arbeidet for økt lønnsomhet og samfunnsriktig utnyttelse.

    Når du jobber med utvikling av eiendom er god juridisk og økonomisk forvaltning avgjørende. Derfor er dette hovedtema i vårt nettstudium i utvikling av eiendom. God eiendomsutvikling er viktig for det grønne skiftet. Dersom vi skal nå vedtatte klimamål må vi følge flere nye krav. Dette er krav som vil medføre merkbare endringer for aktørene i næringen. Som eiendomsutvikler blir du en viktig ressurs når din bedrift skal sette strategier for klima og miljø.

    Eiendomsutvikling og informasjonssystemet

    Dette studiet omfatter eiendomsteori om hva eiendom er, eiendomsgrenser og informasjonssystemet for eiendom. Du får en oversikt over lovsystemet rundt etablering og utbygging av eiendom. Plan og bygningsloven er sentral når du jobber med utvikling av eiendom. Samtidig må du kjenne rammebetingelsene som plansystemet er en del av. For å gi deg et godt grunnlag for eiendomsutvikling i arbeidslivet fokuserer vi først og fremst på den grunnleggende oversikten. I tillegg vil du tilegne deg kunnskaper om verdsetting av eiendom, erverv av eiendom og finansmatematikk. Du får en innføring i bruk av analysemetoder for eiendom med bruk av digitale tjenester.

    Gjennomføring av studiet

    Undervisningen gjennomføres ved seminarer og selvstudium. Slik kan du gjennomføre studiet på deltid. Du vil få tilgang til e-læringsportalen canvas gjennom Høgskulen på Vestlandet ved studiestart. Så fremt du ønsker det kan du delta fysisk på de to obligatoriske samlingene. Samlingene arrangeres i lokalene til Høgskulen på Vestlandet i Bergen. Du kan velge å delta digitalt via zoom. Hver samling går over tre dager. Webinarene tas opp slik at de er tilgjengelige også i etterkant.

    Hvem passer studiet for?

    Studiet i utvikling av eiendom passer for alle som ønsker å jobbe med eiendomsutvikling eller forvaltning av eiendom. Studentene våre har mange ulike bakgrunner og kommer fra både mindre og større organisasjoner med en jevn fordeling mellom offentlig og privat sektor. Studiet passer eksempelvis dersom du:

    • har erfaring fra salg/megling/utleie og ønsker å øke din kompetanse på området
    • har erfaring fra eiendomsforvaltning eller eiendomsutvikling, og ønsker å øke din kompetanse på området
    • har erfaring fra byggeledelse/prosjektledelse og ønsker å øke din kompetanse på området.
    For kontakt eller mer informasjon om Utvikling av eiendom – Juridisk og økonomisk forvaltning, vennligst fyll inn en interessemelding.

    Kommende startdatoer

    1 tilgjengelig startdato

    Høst

    • Nettbasert med samlinger
    • Bergen

    Videre studier/jobbmuligheter

    Det er mange karrieremuligheter innenfor eiendomsutvikling. Det er behov for kompetanse innenfor eksempelvis:

    • utvikling av eiendom
    • juridisk og økonomisk forvaltning av eiendom
    • salg og utleie
    • koordinering, forhandling og tilrettelegging av prosjekter

    Du kan også velge å bygge på dette studiet med teknisk forvaltning (15 stp). Foruten oppdatert kompetanse med høy nytteverdi når man arbeider med bygg og eiendom, vil de to studiene gi til sammen 30 studiepoeng. Dette tilsvarer et halvt års studier ved en høyskole eller universitet, og kan inngå i en grad. Så dersom du er i gang med bachelor-studier, er i arbeid, men mangler fullføring, gir disse studiene deg en ny mulighet. Studiepoengene vil komme til fradrag for en del studier, og du sparer dermed studietid.

    Opptakskrav/Søknad

    Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

    Studiefakta, Tittel m.m

    15 studiepoeng. 

    Kostnader

    Hvorfor velge Norges Eiendomsakademi?

    Behov på arbeidsmarkedet

    Kombinere arbeid med studier

    Gode kontakter i næringslivet

    Jeg vil vite mer!

    Bestill informasjon

    Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Utvikling av eiendom – Juridisk og økonomisk forvaltning.

    Fyll inn din kontaktinformasjon

    Send interessemeldingen

    Få mer informasjon fra skolen


    reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
    Norges Eiendomsakademi
    Fyrstikkalléen 20
    0661 Oslo

    Norges Eiendomsakademi - fleksibel utdanning innen bygg og eiendom

    Norges Eiendomsakademi (NEAK) er en kunnskapsbedrift som er kjent for å gi gode og tilpassede undervisningstilbud rettet mot eiendomsbransjen.  Hos NEAK får du fleksibel og nettbasert utdanning og opplæring innen taksering, byggeledelse eller eiendomsforvaltning. Som student hos oss får du...

    Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Eiendomsakademi

    Highlights