Årsstudium

Årsstudium i grunnleggende medisin

Atlantis Medisinske Høgskole, i Oslo (+2 studiesteder)
Varighet
1 år heltid/2 år deltid, 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år heltid/2 år deltid, 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Årsstudium i grunnleggende medisin

Årsstudium i grunnleggende medisin

Studiet gir deg grunnleggende kunnskaper i anatomi, fysiologi, sykdomslære og medisinsk tenkemåte.

Gjennom årsstudium i grunnleggende medisin (60 studiepoeng) lærer du om menneskekroppens oppbygning og funksjon, og får en innføring i hvordan sykdom oppstår med kjennskap til forekomst, behandling og forebygging.

Studiet passer for deg som ønsker å ta et årsstudium i medisinske fag for å søke opptak til medisinstudiet ved vårt samarbeidsuniversitet i Slovakia, eller kiropraktikkstudiet ved vårt samarbeidsuniversitet i Wales. Studieprogrammet passer også for alle studenter som er nysgjerrige på helsefag, og personer som arbeider med medisinske spørsmål, kropp og helse.

Årsstudiet kan inngå som del av oppbyggingen til en bachelorgrad ved norske eller utenlandske høyskoler og universiteter, gitt det enkelte studiesteds godkjenning av studiet som en del av graden. Studiet inngår også i bachelorgradene som tilbys ved AMH. Ved fullført årsstudium kan du søke deg inn på det andre året av våre bachelorutdanninger.

Studiets oppbygging

Årsstudium i grunnleggende medisin består av to emner. Studiet tilbys ved alle våre tre avdelinger og du kan derfor velge mellom studiested Oslo, Spania eller nett. Du kan også ta hvert semester ved to ulike avdelinger dersom du ønsker dette. Nettstudenter som ønsker å gå over til skolestudier i Oslo eller Spania må være oppmerksom på at dette kun er mulig ved studieoppstart i høstsemesteret.

Studiet gir et godt grunnlag for å bygge på med videre utdanning, og gir en forsmak på helsefaglige studier for deg som er nysgjerrig på det medisinske fagområdet. Fullført årsstudium gir tilleggspoeng for opptak til annen høyere utdanning, som eksempelvis profesjonsstudium i medisin, farmasi, fysioterapi og sykepleierutdanning.

AMH samarbeider med Jessenius Faculty of Medicine in Martin, Slovakia. Etter fullført årsstudium i grunnleggende medisin ved AMH kan du søke opptak til det seksårige profesjonsstudiet i medisin i Slovakia. Søkere må bestå en opptaksprøve i kjemi og biologi for å få tilbud om studieplass ved profesjonsstudiet. Årsstudiet ved AMH fungerer som et forberedende år og gir deg både medisinsk grunnkompetanse, og gode forutsetninger for å ta fatt på videre medisinstudier i utlandet.

For kontakt eller mer informasjon om Årsstudium i grunnleggende medisin, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Videre studier ved AMH

Årsstudium i grunnleggende medisin inngår som det første året i bachelorgradene som tilbys ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Ved fullført årsstudium kan du søke deg videre på det andre året i bachelor i medisin eller bachelor i ernæring.

Medisinstudiet i Martin (Slovakia)

AMH samarbeider med Jessenius Faculty of Medicine in Martin, som hører til Comenius University i Slovakia. Etter fullført årsstudium i grunnleggende medisin ved AMH kan du søke deg videre til det seksårige medisinstudiet i Martin. Årsstudium i grunnleggende medisin fungerer som et forberedende år til medisinstudiet i Slovakia. Ved å gjennomføre studiet ved AMH vil studenten kunne tilegne seg kunnskap for å bestå opptaksprøven, og kunne søke opptak via AMH. Det er en forutsetning at du har vitnemål fra videregående skole og gode forkunnskaper i realfag.

Kiropraktikkstudiet i South Wales (Storbritannia)

Etter fullført årsstudium i grunnleggende medisin ved AMH kan du søke deg videre til det fireårige kiropraktikkstudiet Master of Chiropractic ved University of South Wales. Foreløpig kan du ikke utdanne deg til kiropraktor i Norge.

Ved Welsh Institute of Chiropractic tilbys Chiropractic Foundation Year, som er et forberedende år, før den fireårige kiropraktorutdanningen. Årsstudium i grunnleggende medisin på AMH, tilsvarer dette grunnleggende studieåret. Det gir deg dermed en solid medisinsk plattform, slik at du er godt rustet til det fireårige masterstudiet i kiropraktikk. Opptakskravet er generell studiekompetanse eller tilsvarende og minimum C på eksamener i årsstudium i grunnleggende medisin ved AMH. Dersom det er flere søkere enn antall plasser, vil søkere med best karakter bli prioritert.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet til studiet er generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse kan få vurdert om de kvalifiserer for opptak til studier med bakgrunn i realkompetanse, dispensasjon eller betinget opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium i grunnleggende medisin (60 studiepoeng).

Kostnader

Alle studiene ved høyskolen er offentlig godkjente. Det betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

Studieavgift for stedlige og nettbaserte studier ved AMH, studieåret 2023/2024:

Studieprogram Pr. semester
Bachelor fulltid 42 000
Årsstudium fulltid 42 000
Halvårsstudium fulltid 42 000
Bachelor deltid 21 000
Årsstudium deltid 21 000
Halvårsstudium deltid 21 000

Hvorfor velge Atlantis Medisinske Høgskole?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Reportasje

Studier innen medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole

Fride Uthaug Reite er student på Bachelor i medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Hun skal senere søke medisinutdanning i Polen, og ønsker deretter å jobbe som lege i Norge.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Årsstudium i grunnleggende medisin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Atlantis Medisinske Høgskole
Trondheimsveien 2
0560 Oslo

Helsekunnskap for fremtiden Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) er en relativt liten høyskole med et godt studiemiljø, tett oppfølging og kort avstand mellom studenter og ansatte. Hos oss blir du sett, og vi er opptatt av at du skal lykkes! Vi...

Les mer og vis alle utdanninger ved Atlantis Medisinske Høgskole

Highlights