Vis studentum.no som: Mobil

Alt du trenger å vite om studier i utlandet

studere i utlandet

Ta hele eller deler av utdanningen din i utlandet!

Som student har du en unik sjanse til å bo en periode i et annet land. Enten det er som del av et norsk studium eller en full utdanning i utlandet, vil du få muligheten til å oppleve en annen kultur, lære et nytt språk og knytte kontakter på tvers av landegrensene. Her finner du informasjon om utenlandske universiteter, colleges, høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner, samt en rekke tips til deg som vil studere i utlandet!

Agenter for studier i utlandet

En agent er en leverandør av utdanning i utlandet. Agenter formidler studieplasser på vegne av skoler og universiteter i utlandet, og tilbyr hjelp og veiledning – som oftest kostnadsfritt – fra søknad til studiestart.

 Les mer

Språkreiser og språkutdanning

Språkstudier i utlandet kommer i flere ulike former: sommerkurs for ungdom, språkkurs for næringslivet, eksamensforberedende kurs, individuell undervisning, intensivkurs, samt som høyere utdanning på et universitet. 

 Les mer

Medisinstudier i utlandet

Medisin har lenge vært et meget populært studium for nordmenn å ta i utlandet. Årsaken til dette er blant annet at det kan være vanskelig å komme inn på medisinstudier ved norske universiteter, samt at antall søkere er høyt.

 Les mer

Opptakstester for studier i utlandet

Utenlandske universiteter og høgskoler har ofte andre opptakskrav enn det vi er vant med i Norge. Opptakskravene kan blant annet inkludere språktester, attester og motivasjonsbrev, samt opptakstester eller intervju.  

 Les mer

Språktester (TOEFL og IELTS)

For å kunne følge med på forelesninger, lese pensum, samt uttrykke dine egne meninger om et faglig tema i utlandet, bør du beherske språket godt. Ønsker du å studere på andre språk enn engelsk, kan du få støtte fra Lånekassen til språkkurs i forkant av studiene.

 Les mer

GMAT-test

GMAT er opprinnelig en kunnskapstest for de med engelsk som morsmål, og som ønsker en utdanning innenfor økonomi eller ledelse. Testen kan også være et krav ved andre utdanninger, og er derfor relevant også for studenter med engelsk som fremmedspråk.

 Les mer

Ordliste for utdanningsbegrep

Her kan du se en del av de vanligste engelsk-norske-ordene utenlandsstudenter møter på når de skal søke til utdanninger i utlandet. Ordlisten kan også være nyttig for deg som skal studere i Norge, på et studieprogram undervist på engelsk.

 Les mer

Lån og stipend i utlandet

Lånekassen kan gi støtte til høyere utdanning i alle land. Lånekassen gir støtte til både gradsstudier og delstudier i utlandet. Gradsstudier vil si at man tar en hel grad i utlandet, delstudier vil si at man tar deler av graden sin i utlandet.

 Les mer


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*