Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-13 av 13 treff
Viser 1-13 av 13 treff
 

Kunnskap er makt –  ta en utdannelse innen sosialt engasjement

Har du et sterkt engasjement for andre mennesker? Er du interessert i å forstå hvordan andre mennesker lever sitt liv og hvordan ulike samfunnsforhold kan skape sosiale problemer? Menneskerettighetsprinsipper og prinsipper om sosial rettferdighet er fundamentale i sosialt arbeid. Likeså er respekt og likeverd viktige verdier.

Med sosialt engasjement jobber du for sosial endring i ulike former. Hensikten er å hjelpe mennesker, enten det er på et støttesenter for voldsrammede i Oslo, på et barnehjem i Indonesia, eller fra FNs hovedkontor i New York.

Studere sosialt engasjement / sosialt arbeid

Utdanningsmuligheter for deg med sosialt engasjement

Har du et sterkt sosialt engasjement, men er likevel usikker på om dette er rett yrkesvei for deg? Da kan et år på folkehøgskole være en god idé ettersom det vil gi deg en bedre pekepinn på hva du går i vente. Svært mange folkehøgskoler tilbyr linjer innen ulike former for sosialt engasjement. U-landslinjen, FN-linjen, globalt perspektiv, tur-retur Sør-Afrika, solidaritetsarbeid eller peacebuilding er blant linjene du kan velge i.  Under et år på folkehøgskole vil du få være med på enten en eller flere studierelevante utenlandsturer der du virkelig får oppleve sosialt arbeid på kloss hold.

Høyere utdanning

Ønsker du en høyere utdanning innen sosialt engasjement finnes det relevante bachelor- og masterstudier på universiteter og høgskoler både i Norge og i utlandet. Hvorfor ikke ta et årsstudium i menneskerettigheter, en bachelor i utviklingsstudier, eller ett masterstudieum i Peace and Conflict Transformation.

Ønsker du en mer direkte yrkesforberedende utdannelse kan fagskole være veien å gå.  Frelsesarmeenes offiserutdanning er et eksempel på en fagskoleutdannelse innen sosialt engasjement.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*