Vis studentum.no som: Mobil

Naprapati / Osteopati

Naprapati / Osteopati

Studier innen naprapati eller osteopati passer for deg som er interessert i muskel- og skjelettsystemet, dens funksjoner og diagnostisering, behandling og rehabilitering knyttet til det. Etter fullført utdanning kan du blant annet jobbe i privat praksis, for eksempel i tverrfaglige klinikker. 

Ønsker du å utdanne deg til kiropraktor? Kiropraktorprogrammet i Stockholm er en femårig heltidsutdanning der kunnskap kombineres med praktisk trening. 

Som utdannet kiropraktor har du en etterspurt kompetanse. Dette betyr at potensialet for en godt betalt og variert jobb, med internasjonale muligheter, er stor!

Viser 1-8 av 8 treff
Søkeresultat Utdanningstype Sted
Akupunktur - Bachelor
Høyskolen Kristiania
Bachelor
Oslo, Norge
Ønsker du å være en del av fremtidens helsepersonell? Høyskolen Kristiania kan som den eneste utdanningsinstitusjonen i Skandinavia tilby en...
Helsefag
KILROY
Bachelor
Flere studiesteder (5)
Er du glad i å jobbe med mennesker? Ønsker du en praktisk utdanning? Da kan helsefag være det rette valget...
Massasjeterapi
Institutt for helhetsmedisin
         
(7)
Fagskole
Flere studiesteder (2)
Ønsker du å lære mer om massasjeterapi? Institutt for helhetsmedisin (IFH) tilbyr en av landets mest omfattende utdanninger i massasjeterapi....
Medisin, helse- og sosialfag
Across the Pond – studier i Storbritannia
Bachelor
Flere studiesteder (27)
Kunne du tenke deg å jobbe med mennesker enten for å gi råd og støtte eller fordi du synes anatomi...
Naprapatutdannelse
Naprapathøgskolen i Stockholm
         
(22)
Bachelor
Stockholm, Sverige
Som naprapat har du kunnskapen til å undersøke, diagnostisere og behandle pasienter med smerter i muskler og ledd. På Naprapat-utdanningen...
Osteopati - Bachelor
Høyskolen Kristiania
Bachelor
Oslo, Norge
Ønsker du å studere osteopati? Høyskolen Kristiania tilbyr landets eneste høyskoleutdannelse innen osteopati. Osteopati er en profesjon basert på manuell...
Osteopati - Videreutdanning
Høyskolen Kristiania
Videre- og etterutdanning
Oslo, Norge
Den ettårige videreutdanningen er nødvendig for medlemskap i Norsk Osteopat Forbund og for å fullføre diplomoppgave, som kreves for å...
Osteopatutdanning - Bachelor
Skandinaviske Osteopathøgskolen
Bachelor
Flere studiesteder (2)
Osteopaten må ha hatt magiske hender for jeg ble bra. Sånn uttrykker seg mange pasienter etter sin behandling hos en...
  • = Studentreportasje finnes
Viser 1-8 av 8 treff
 

Mer om naprapati

Naprapater bruker manuell medisin i sin behandlingsform, som vil si at de i stor grad bruker hendene for å undersøke og behandle problemer i rygg, muskler- og skjelett og ledd.  Tilnærmingen naprapatene bruker ligner den av en manuell terapeut eller kiropraktor. Målet til en naprapat er at behandlingen skal virke i den grad at den utsatte kroppsdelen gjenvinner dens naturlige funksjon.

En naprapat skal diagnostisere, behandle og rehabilitere smerter og funksjonelle lidelser i ryggraden, ledd og muskler.

Studere naprapati

Norge tilbyr ikke utdanning i naprapati. For å studere til å bli naprapat, må du ta et heltidsstudium på fire år i naprapati, ved Naprapathögskolan i Stockholm, i Chicago USA eller University of Science i Kotka (bachelor- og mastergrad) Finland. De fleste velger førstnevnte.

Opptakskrav for å studere som naprapat

Opptakskrav på Naprapathögskolan i Stockholm er norsk generell studiekompetanse. Det er også mulig å opparbeide seg poeng med visse typer praksis og utdannelser.

Jobbmuligheter som naprapat

Som naprapat kan du jobbe som privatpraktiserende, noen velger å leie rom på klinikk sammen med andre helsefaglige yrkesgrupper.

Naprapati, osteopati og kiropraktikk

Mer om osteopati

Ordet «Osteo» betyr knokkel og «pati» betyr her lidelse eller sykdom. Osteopati defineres deretter som læren om sykdommer som skyldes forhold i knokkelsystemet. Osteopatene bruker hendene for å massere, utføre manipulasjonsteknikker («knekking), og tøye muskler. Målet med behandlingen er at kroppen skal fungere optimalt.

Studere osteopati

Du må kan ta en treårig bachelorgrad i osteopati ved Norges helsehøyskole eller ved universitet i andre europeiske land som England, Finland eller Sverige for å bli osteopat. Noen av de utenlandske universitetene tilbyr også master i osteopati.

Opptakskrav for å studere osteopati

Generell studiekompetanse / realkompetanse

Videreutdanning i osteopati

Du kan ta et fordypningsår ved Norges Helsehøyskole, som gir deg mulighet til å registreres i Norsk Osteopat Forbund (MNOF).

Jobbmuligheter som osteopat

Du kan jobbe i en rekke land som osteopat. Det finnes også idrettslag og idrettsutøvere bruker osteopater. Mange osteopater velger også å drive egne klinikker.

Hva er alternativ behandling og alternativ medisin?

Både naprapati og osteopati er alternative behandlingsformer (alternativ medisin), det vil si at de ikke er lovbeskyttede yrkestitler. I Norge er det likevel mange praktiserende naprapater og osteopater.

Alternativ medisin defineres som legekunst som bygger på andre grunnlag enn naturvitenskapen, for eksempel naprapati, osteopati, akupunktur, homøopati, healing, iris- og fotsolediagnostikk og fotsonebehandling.

Alternativ behandling er ifølge Lov om alternativ behandling av sykdom «helserelatert behandling som utøves utenfor helse- og omsorgstjenesten, og som ikke utøves av autorisert helsepersonell.» Helse- og omsorgstjenesten er alt innenfor primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, og tannhelsetjenesten.

Kilder: Norsk Kiropraktorforening (NKF), Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK), Norsk Osteopat Forbund, lovdata.no