Vis studentum.no som: Mobil

Universitet og høgskoler i Norge

universitet og høgskole

Norske universitet og høgskoler

Er du blant de mange som vet at du vil studere på universitet eller høgskole, men som er usikker på hvor i landet høgskolene og universitetene ligger? Hvilke byer har universitet, og hvilke byer har høgskole? Hva heter de ulike høgskolene, og hvor kan man studere hva?

Her finner du en oversikt over alle universitetene og høyskolene i Norge. Vi har kun ni utdanningsinstitusjoner med universitetsstatus i Norge, men langt flere skoler med høyskolestatus og akkrediterte høyskoletilbud. Klikk på linkene for å lese mer om de ulike utdanningsinstitusjonene.

Universiteter i Norge

I Norge er universitet en beskyttet betegnelse som kun kan brukes av institusjoner som er akkreditert som universitet. For å oppnå universitetsstatus må institusjonen blant annet utføre forskning og tilby høyere utdanning basert på forskning.

De ti universitetene vi har i Norge er:

Vitenskapelige høyskoler i Norge

Vitenskapelige høyskoler er utdanningsinstitusjoner som har rett til å opprette studietilbud på alle nivåer (årsstudium, bachelor, master, doktor) innenfor fagområdet til høgskolen. Vi har følgende vitenskapelige høyskoler i Norge:

Høyskoler i Norge

Vanlige høyskoleinstitusjoner har rett til å opprette studietilbud til og med bachelornivå, og må søke NOKUT-akkreditering for å få opprette utdanninger på høyere nivå. Høyskoleinstitusjonene i Norge er:

Høyskoler med akkrediterte studietilbud

I tillegg til de akkrediterte høyskoleinstitusjonene, finnes det en rekke private skoler med akkrediterte studietilbud. Her er altså ikke selve utdanningsinstitusjonen akkreditert, men studieprogrammene som tilbys er godkjent av NOKUT som studier på høyskolenivå.

I Norge finnes følgende høyskoler med godkjente studietilbud:


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*