Vis studentum.no som: Mobil

Studier i Norge

utdanning i norge

Finn det riktige studiet for deg

Her på Studentum kan du lete fram og sammenligne ulike skoler rundt om i landet, som tilbyr den utdanningen du er ute etter. Du finner informasjon om opptakskrav, søknadsfrister, studiestart, studiets innhold, lån og stipend og mye mer. Er det noe du ikke finner svar på, kan du enkelt kontakte skolen via kontaktskjemaet du finner nederst på hver enkelt utdannelse.

Søk blant universiteter, høgskoler, fagskoler, folkehøgskoler, nettstudier og videreutdanninger i hele landet.

Finn din utdanning

Synes du det er vanskelig å velge utdanning eller studieretning? Her finner du en oversikt over utdanninger innen populære fagområder. Dersom ditt fagområde ikke er representert, finner du en fullstendig oversikt over fagområder her.

 Les mer

Universitet og høgskole

Heltidsstudier ved høgskoler eller universiteter tilsvarer en 37,5 timers arbeidsuke. Med en høyere utdanning tilegner du deg nye kunnskaper og erfaringer, og du får økte jobbmuligheter. I tillegg kommer studietiden mest sannsynlig til å bli noen av de morsomste årene i ditt liv!

 Les mer

Fagskole

Fagskoleutdanning er kortere, yrkesrettede studier som kan tas direkte i bruk i arbeidslivet. Utdanningen varer fra et halvt år til maks to år, og inkluderer ofte en god del praksis. Man kan også ta fagskolestudier på heltid, deltid eller som fjernundervisning.

 Les mer

Folkehøgskole

Et år på folkehøgskole er en fantastisk erfaring som gir deg spennende opplevelser, ny kunnskap og nye bekjentskaper. Her får du utvikle evnene og interessene dine, og samtidig blir bedre kjent med deg selv. Gode lærekrefter og moderne utstyr står til din disposisjon.

 Les mer

Nettstudier

Vil du studere, men har ikke tid til reise frem og tilbake til skolen hver dag? Nettstudier gir deg muligheten til å ta fagskole-, høgskole- og universitetsstudier hvor som helst, og når som helst, og kan dermed kombineres med for eksempel jobb eller familieliv.

 Les mer

Voksenopplæring, ta-opp-fag og vgs

I Norge finnes det mange tilbud til deg som trenger å forbedre karakterer fra videregående skole, ta opp nye fag eller oppnå generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse er det formelle opptakskravet til høyere utdanning.

 Les mer

Lån og stipend

Statens lånekasse for utdanning, i dagligtale ofte kalt Lånekassen, har som hovedoppgave å administrere stipend- og låneordninger for utdanning. Hvor mye du kan motta avhenger av blant annet inntekt, formue og om du skal studere i Norge eller utlandet.

 Les mer


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*