Vis studentum.no som: Mobil

Studier i Norge

Studier i Norge

Høgskoler, universitet, folkehøgskoler, fagskoler, ta-opp-fag, yrkesskoler og nettstudier

Her på Studentum kan du lete fram og sammenligne ulike skoler rundt om i landet, som tilbyr den utdanningen du er ute etter. Du finner informasjon om opptakskrav, søknadsfrister, studiestart, studiets innhold, lån og stipend og mye mer. Er det noe du ikke finner svar på, kan du enkelt kontakte skolen via kontaktskjemaet du finner nederst på hver enkelt utdannelse.

Søk blant universiteter, høgskoler, fagskoler, folkehøgskoler, nettstudier og videreutdanninger i hele landet.

Fagområde
Utdanningstype
Norge
Søk

Finn din utdanning!

Finn din utdanning!

Les mer

Synes du det er vanskelig å velge utdanning eller studieretning? Her finner du en oversikt over utdanner innen populære fagområder. Velg det fagområdet du er interessert i, og finn en utdanning som passer for deg! Dersom ditt fagområde ikke er representert, finner du en fullstendig oversikt over fagområder her.

Universitet og Høgskole

Universitet og Høgskole

Les mer

Heltidsstudier ved høgskoler eller universitet tilsvarer en 37,5 timers arbeidsuke. Med en høyere utdanning tilegner du deg nye kunnskaper og erfaringer, samt at du øker dine muligheter til en mer kvalifisert jobb. I tillegg kommer studietiden mest sannsynlig til å bli noen av de morsomste årene i ditt liv!

Les mer om universitet og høgskoler
Søk blant landets universitet og høgskoler

Fagskole

Fagskole

Les mer

En fagskoleutdanning er kortere, yrkesrettede studier som raskere tar deg ut i arbeidslivet enn ved høgskole eller universitetsstudier. En fagskoleutdannelse er fra et halvt år til maks to år, og en stor del av studiet består av praksis. Man kan også ta fagskolestudier på heltid, deltid eller som fjernundervisning.

Les mer om fagskoler
Søk blant landets fagskoler

Folkehøgskole

Folkehøgskole

Les mer

Ett år på folkehøgskole er en fantastisk erfaring som gir deg spennende opplevelser, ny kunnskap, og ikke mint venner for livet. Her får du muligheten til å utvikle dine evner og interesser samtidig som du blir bedre kjent med deg selv. God lærekrefter og moderne utstyr står til din disposisjon.

Les mer om folkehøgskoler
Søk blant landets folkehøgskoler

Nettstudier

Nettstudier

Les mer

Vil du studere, men har ikke tid til reise frem og tilbake til skolen hver dag? Kanskje du har familie, jobb og forpliktelser som gjør at du bare kan studere til bestemte tider. Nettstudier kan hjelpe deg å finne godkjente fagskole-, høgskole- og universitetsstudier!

Les mer om nettstudier
Søk blant landets nettstudier

Voksenopplæring, ta-opp-fag og vgs

Voksenopplæring, ta-opp-fag og vgs

Les mer

I Norge finnes det mange tilbud til deg som trenger å forbedre karakterer fra videregående skole, få generell studiekompetanse for å søke videre til andre studier hvor dette er et krav, eller som har et ønske om å komme inn på studier som krever at du har enkelte fag fra videregående nivå.

Les mer om voksenopplæring og privatistfag
Søk blant landets voksenopplæring og privatistskoler

Lån og Stipend

Lån og Stipend

Les mer

Lånekassen er Norges største på studielån og stipend til norske studenter. Her kan du lese om hva som kreves for at du skal kunne motta støtte. Hvor mye du vil motta avhenger blant annet av om det er heltid eller deltidsstudier, inntekt eller formue. Skal du studere i utlandet vil du også finne nyttig informasjon her.

Les mer om lån og stipend