Vis studentum.no som: Mobil

Skuespiller – Månedens yrke

Skuespiller

Skuespiller

Navn: Emil Jørgensen
Studiested:Titan Teaterskole
Yrke:Skuespiller

.

Hvorfor valgte du å studere teaterfag?

Teater er det her i verden som utvikler meg mest som person. Som skuespiller får jeg jobbe med et yrke jeg virkelig brenner for, samt at jeg hele tiden får omgås med mennesker. Dette er en nødvendighet for meg.

 
Hvorfor valgte du nettopp Titan Teaterskole?

Som person er jeg ganske fysisk av meg, og jeg elsker å bruke kroppen min til å formidle et budskap på scenen. Når jeg da fikk høre at Titan Teaterskole er en skole der movment er en vesentlig del av utdannelsen, fanget det min oppmerksomhet med en gang.


Hva er dine interesser?

Mine tre største interesser er musikk, dans og teater. Alt annet kommer etter disse.

Hvordan ser studiehverdagen ut?

Normalt begynner skoledagen på Titan Teaterskole klokken ni og slutter halv tre. Men når vi setter i gang med forberedelsene til de store produksjonene blir skoledagene lengre.

Undervisningen er over alle forventinger, og det er de dyktige lærerne som har æren for dette. I tillegg får vi besøk av gjesteforelesere fra andre land. Dette er kanskje noe av det beste med skolen og jeg lærer utrolig mye av disse.

Hva er det mest interessante ved studiet?

Det at vi kan skrive, regissere og koreografere stykker selv. Være sjef over ditt produkt.

Hvordan foregår eksamensperioden

Titan Teaterskole har ikke eksamener som på andre skoler. Her bedømmes du etter hvor mye du er på skolen og etter din prestasjon på storproduksjonene.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er det beste jeg har vært i!

Hvor tror du at du jobber om fem år?

Om fem år har jeg laget min egen fysisk teatergruppe her i Oslo. Der vi skal lage og produsere våre egne stykker, som gjerne ha politiske budskap.

Hva er din drømmejobb?

Drømmejobben min må være å spille hovedrollen i en musikal som Cabaret, Cats, eller Chicago.

Har du noen råd til andre som ønsker å studere det samme som deg?

Hvis du skal jobbe i denne bransjen så må du gi alt av deg selv. Du må gi 110 % hver gang. Konkurransen er tøff så du må også kunne selge inn deg selv til ulike arbeidsgivere. Videre må du kunne ta til deg konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger, for det er gjennom tilbakemeldinger og arbeidsvilje du kan utvikle deg videre som skuespiller og estetisk menneske.

Klikk her om du øsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*