Profesjonsstudium

Profesjonsstudium i teologi

VID Stavanger, i Stavanger
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Profesjonsstudium i teologi

profesjonsstudium i teologi

Profesjonsstudium i teologi – VID Stavanger

Ønsker du å arbeide med forståelse og formidling av det kristne budskapet? Ser du for deg en tjeneste som prest, pastor eller menighetsleder? Da er profesjonsstudiet i teologi et naturlig valg.

Profesjonsstudiet i teologi er for deg som er interessert i livets store spørsmål og som vil lære mer om tro og tanke. Gjennom studiet blir du utfordret til å stille store eksistensielle spørsmål om målet og meningen med livet. Dette er et studium innrettet mot å kvalifisere til prestetjeneste i Den norske kirke.

Om studiet

I profesjonsstudiet i teologi, også kalt prestestudiet, utvikler du kunnskap og refleksjon til å formidle Bibelens budskap til dagens mennesker, og du blir utfordret til å stille store eksistensielle spørsmål om målet og meningen med livet. Mange studenter velger å studere teologi nettopp fordi de synes slike spørsmål gir dybde til livet, og fordi slike refleksjoner i fellesskap med medstudenter og lærere er en vei til å bli bedre kjent med seg selv.

Profesjonstudiet i teologi gir graden cand. theol. og gir mulighet for ordinasjon til prestetjeneste i Den norske kirke og i andre kirkesamfunn samtidig som den åpner for å arbeide i organisasjoner lokalt og globalt.

Som teolog kan du også arbeide med undervisning, som misjonær eller med forskning. Det er stor etterspørsel etter teologisk kompetanse.

Studiets oppbygging

I Norge blir du først prest etter fullført studium på seks år med integrert praktisk-teologisk utdanning. Cand.theol. graden gir mulighet for å bli ordinert til prest i Den norske kirke. Det er stor etterspørsel etter teologisk kompetanse, og det er stort behov for prester i Den norske kirke. Profesjonsutdanningen i teologi har lange tradisjoner og gir graden candidata / candidatus theologiæ, som forkortes med cand.theol.

Studiet gir 360 studiepoeng. Først tar du lavere grad på sju semestre, 3,5 år. Etter dette følger høyere grad på fem semestre, 2,5 år.

Studiet kombinerer praktiske og profesjonsorienterte fag med teoretiske fag, som Det gamle og Det nye testamente, hebraisk og gresk, samt systematisk teologi og kirkehistorie.

Bachelorstudier

Årsstudium i kristendom, religion, livssyn og etikk utgjør første året. Andre og tredje studieår inneholder bibelhebraisk/GT og nytestamentlig gresk / NT. I tillegg får studenten innføring i praktisk teologiske fag som forkynnelse, undervisning, sjelesorg, liturgikk, misjon og diakoni. Prestens rolle som åndelig leder og formidler av bibelens budskap inn i vår tid, vil ha en sentral rolle i studiet.

Masterstudier

Studenten fordyper seg i sentrale teologiske disipliner som bygger på det faglige innholdet i lavere grad. Studiet har et globalt perspektiv både faglig og sosialt, med flere internasjonale studenter. Undervisningsspråket er engelsk, men skriftlige arbeid og eksamener kan leveres på norsk. Det gis mulighet for å studere ett semester ved en teologisk institusjon i utlandet. Studenten skriver en masteroppgave på 30 studiepoeng i en av de teologiske disipliner som studenten særlig interesserer seg for. Studiet fullføres med avsluttende semester i praktisk teologi.

Veien til prestetjeneste

Veien til prestetjeneste er tilrettelagt for teologistudenter som ønsker å arbeide som prester i Den norske kirke. Programmet løper parallelt med teologutdanningen og har til hensikt å forberede studentene til ordinasjon og tjeneste som prest. Søknadsfrist for opptak er 15. februar og 15. september hvert år. Gjennomføring av programmet er Veien til prestetjeneste er obligatorisk for alle som skal ordineres til prest i Den norske kirke. Les mer om programmet hos Den norske kirke.

For kontakt eller mer informasjon om Profesjonsstudium i teologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse. 

Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Se VIDs realkompetansekrav.

Søkere som tas opp til studiet, må legge fram politiattest ved studiestart.

Studiefakta, Tittel m.m

Profesjonsstudium (360 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Stavanger?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Profesjonsstudium i teologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Stavanger
Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

VID vitenskapelige høgskole 

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon.  VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Stavanger

Highlights