Vis studentum.no som: Mobil

Teologi - Master

VID Stavanger
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Stavanger
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Teologi - Master

master i teologi - vid stavanger

Master i teologi – VID Stavanger

Ønsker du inngående kjennskap til teologiske problemstillinger og å lære deg å arbeide selvstendig med teologiske emner i en akademisk sammenheng?

Denne mastergraden kan enten inngå som en del av profesjonsutdanningen i teologi, eller være en selvstendig mastergrad som forbereder for undervisning eller forskning innen de teologiske disipliner.

Hva lærer du?

  • Alle emnene i mastergraden er fordypninger av emner fra bachelorgraden.
  • Obligatoriske fellesemner: Et studium av den kristne kirke innenfor rammen av det globale religions- og kulturmøtet og innføring i vitenskapelig metode er også obligatoriske emner
  • Obligatorisk fordypningsemne: Det nye testamente og systematisk teologi
  • Selvvalgt fordypning innen disse emnene eller en eller to av de andre teologiske disiplinene (Det gamle testamente, Kirke- og misjonshistorie, Misjonsteologi, Religionsvitenskap, Praktisk teologi)
  • 30-poengs masteroppgave over et selvvalgt emne innen et av fordypningsemnene.

Undervisnings- og eksamensformer

Undervisningsformene varierer fra klasseromsundervisning til veiledning og personlig oppfølging av den enkelte student. Eksamensformene er skoleprøve, essayoppgaver, hjemmeeksamen og muntlig eksamen.

Internasjonalt miljø

Mastergradsstudiene ved VID Stavanger har vanligvis mange internasjonale studenter, og det meste av undervisningen foregår derfor på engelsk. Dette gir unike muligheter for å lære seg å fungere i et globalt, internasjonalt miljø. Norske studenter har imidlertid anledning til å bruke norsk i alle innleveringer og eksamensoppgaver. Det er også mulig å ta enkelte emner av emnene ved andre institusjoner, for eksempel i utlandet.

Veien til prestetjeneste

Studerer du teologi og lurer på om du skal bli prest? Da er du velkommen til å være med på et innføringsprogram som kalles Veien til prestetjeneste. Programmet løper parallelt med teologistudiet. Gjennomføring av programmet er obligatorisk for alle som skal ordineres til prest i Den norske kirke. Du kan lese mer om programmet hos Den norske kirken.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne begynne på en mastergrad i teologi ved VID må en ha bachelorgrad i teologi fra VID eller en annen institusjon i Norge eller i utlandet. Bachelorgraden må minimum inneholde gresk, men VID anbefaler også forkunnskaper i hebraisk.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Kostnader

Semesteravgift: Kr 460
Kopiavgift/Studentråd: Kr 270
Studieavgift: Kr 2500
Totalt per semester: Kr 3230

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Teologi - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Stavanger

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole - Stavanger

VID Stavanger

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. 

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Stavanger

Kontaktinformasjon til VID Stavanger

VID Stavanger

Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

Tlf: +47 990 90 005
www.vid.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Teologi - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!