Vis studentum.no som: Mobil

Interkulturelt arbeid - Master

VID Stavanger
Sammendrag
Deltid
3 år (90 stp)
Master, 2 år
Oppstart: Kontakt VID - Stavanger
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Interkulturelt arbeid - Master

Master i interkulturelt arbeid

Master i interkulturelt arbeid – VID Stavanger

En erfaringsbasert master i interkulturelt arbeid vil gi deg kompetanse til å foreslå konstruktive løsninger på flerkulturelle utfordringer i et arbeidsliv preget av stadig nye krav som følge av økt innvandring og globalisering.

Gjennom fokus på interkulturell kompetanse og innsikt i globaliseringsprosesser, er formålet med studiet å gi kunnskap om de praktiske utfordringene som påvirker arbeidsplasser i det flerkulturelle Norge.

Studiet passer for ansatte i mange sammenhenger: skole, barnehage, sosialt arbeid, helse, næringsliv, kirke og bistandsarbeid. Studiet vil hjelpe deg til å reflektere konstruktivt over utfordringene knyttet til ditt arbeid i en flerkulturell kontekst.

Målgruppe

Studiet passer for ansatte i mange sammenhenger: Skole, barnehage, sosialt arbeid, helse, næringsliv, kirke og bistandsarbeid. Studiet vil hjelpe deg til å reflektere konstruktivt over utfordringene knyttet til ditt arbeid i en flerkulturell kontekst.

Hva lærer du?

Studiet gir innsikt i flerkulturelle problemstillinger gjennom et fokus på utvikling av interkulturell kompetanse og innsikt i globaliseringsprosesser. Dette doble perspektivet har som mål å gi studentene kunnskap om de praktiske utfordringene som påvirker arbeidsplasser i det flerkulturelle Norge, utfordringer som er en konsekvens av globale prosesser. Studiet skal videre hjelpe deg til å reflektere kritisk over egen praksis. Gjennom relevante problemstillinger og innsamling av kvalitative data, vil studenter kunne bruke studiet til å belyse utfordringer han/hun i fremtiden vil møte på sin arbeidsplass.

Emner i studiet

 • Globaliseringsprosesser
 • Interkulturell kompetanse
 • Vitenskapsteori og metode
 • Fordypningsemner
 • Feltarbeid/tekststudie
 • Masteroppgave

Studiet består av tre deler

Fellesemner, profesjonsfordypning og masteroppgave. Du velger selv én av fem spesialiseringer:

 • Sosialt arbeid
 • Religion / KRLE
 • Helsearbeid
 • Utviklingsstudier
 • Misjon

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad, cand.mag.-grad, annen grad eller utdanningsløp av minimum 3 års omfang eller annen utdanning som er vurdert som jevngod.

Som del av grunnutdanningen må søker ha minimum 60 studiepoeng med relevans for profesjonen som danner grunnlag for opptak til graden. Søker må videre ha minimum to års relevant yrkeserfaring som inkluderer interkulturelt arbeid. Utdanningsadministrasjonen vil ved søknad avgjøre hva som regnes som relevant erfaring og hva som er tilstrekkelig omfang.

Studiefakta, Tittel m.m

Erfaringsbasert master (90 studiepoeng)

Kostnader

Pris for Semester-
avgift

Kopiavgift/
Studentråd

Studieavgift Totalt
per semester
Deltid 2017–2018, 1. år 460 270 2400 3130
Deltid 2017–2018, 2. år 460 270 12900 13630
Deltid 2017–2018, 2. år 460 270 7400 8130

Deltid 2018–2019,
gjelder for studenter på 1.,2. og 3. år

460 270 6000 6730

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interkulturelt arbeid - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Stavanger

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole - Stavanger

VID Stavanger

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. 

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Stavanger

Kontaktinformasjon til VID Stavanger

VID Stavanger

Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

Tlf: +47 990 90 005
www.vid.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interkulturelt arbeid - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!