Community Development and Social Innovation

VID Stavanger
Sammendrag
Master
Stavanger
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Kontakt skolen
Klasserom

Community Development and Social Innovation

kontormedarbeidere foran pc-skjerm

Master i Community Development and Social Innovation

Vil du lære mer om samfunnsutvikling, mangold og sosial endring?

Vår nye mastergrad forbereder deg på å løse samfunnsutfordringer i lokale og globale samfunn.

Bakgrunn for utdanningen

Globale trender påvirker lokale samfunn i økende grad. Både enkelte innbyggere og lokale aktører i sivile samfunn, religiøse organisasjoner, kirker, velferds- og helsetjenester må tilpasse seg nye rammer og situasjoner i konstant endring. 

Hva lærer du?

Med utgangspunkt i FNs mål for bærekraftig utvikling, tilbyr dette masterprogrammet en plattform for å lære om samarbeid og endringsledelse. Du vil bli forberedt på å ta initiativ og pleie prosesser for samhandling mellom ulike kulturer og sektorer i samfunnet (offentlig, privat og sivilt), mellom ulike sirkulære og religiøse holdninger, samt mellom fagpersoner og frivillige. 

Programmet vektlegger både globale tilnærminger og en nær tiltykning til ulike praksisfelt. Derfor inviterer denne utdanningen studenter med en rekke ulike faglige bakgrunner, for å skape et innovativt og internasjonalt miljø for diskusjon og deling av kunnskap.

Spesialisering

Denne masterutdanningen tilbyr i Stavanger, hvor du kan ta følgende spesialisering: 

Migrasjon og interkulturelle forhold

I en globalisert verden er kommunikasjon og engasjement nøkkelfaktorer for å bygge sterke samfunn. Denne spesialiseringen vil fokusere på spørsmål om mangfold og engasjement på tvers av grenser, kommunikasjon og migrasjon. I løpet av spesialiseringen vil du også få en digital kompetanse. 

Utveksling

Som student i denne utdanningen, vil du bli oppfordret til å engasjere deg i ett semester utenlands. Våre samarbeidspartnere er blant annet utdanningsinstitusjoner i Cape Town, Kampala, Heidelberg, Budapest og Stockholm. 

For kontakt eller mer informasjon om Community Development and Social Innovation, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Opptakskrav/Søknad

For opptak krever vi en bachelorgrad innen samfunnsvitenskap, humaniora, teologi, religionsvitenskap, helse eller sosialt arbeid.

Ekstra info Om søknaden

Søkere med norsk nasjonalt ID-nummer, men som trenger å søke om studentvisum, må søke innen 1. februar. Internasjonale studenter med norsk ID-nummer som for tiden er bosatt i Norge, bør søke innen fristen 15. april. Søknadsfrist er 15. april for norske eller EU-statsborgere som for tiden har norsk ID-nummer.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad, 120 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Hvorfor velge VID Stavanger?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Community Development and Social Innovation.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Stavanger

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole - Stavanger

VID Stavanger

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. 

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Stavanger

Kontaktinformasjon til VID Stavanger

VID Stavanger

Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Community Development and Social Innovation:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Studere teologi

Teologistudent Håkon Norby brenner for ungdomsarbeid i kirken. – Jeg har fått bruk for spesifikk kunnskap jeg sitter igjen med fra studiet, enten det er ledelsesfag, bibelkunnskap eller møtet med mennesker, forteller han.

Les mer