Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft

VID Stavanger
Sammendrag
Årsstudium
Stavanger
1 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: 20. april
Klasserom

Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft

Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft

Årstudiet i interkulturell kompetanse og bærekraft er et studium for deg som er interessert i spørsmål knyttet til globalisering, mangfold og bærekraft.

Hva lærer du?

Årsstudiet i Interkulturell kompetanse og bærekraft tar utgangspunkt i globaliseringsprosesser, migrasjon og et samfunn som i økende grad er preget av kulturelt mangfold. Studiet viser hvordan bevissthet om sosial bærekraft kan bidra til at enkeltindivider og organisasjoner samarbeider bedre på tvers av kulturelle, geografiske og økonomiske skillelinjer for å skape bærekraftige samfunnsendringer.

Studieopphold i utlandet

Årsstudiet inneholder en fire ukers studietur til et afrikansk eller asiatisk land (som regel Madagaskar) i vårsemesteret. Studieoppholdet er en del av emnet Religions- og kulturstudier. Du får undervisning ved et av landets universiteter og blir kjent med studenter som går der, gjør feltarbeid og får delta på spennende ekskursjoner. Du kommer tett på landets kultur og tradisjoner og får mange flotte opplevelser. Det er mulig å søke Lånekassen om et reisestipend som vil dekke deler av reiseutgiftene til turen.

Mulighet for videre utdanning

Studiet kan tas som et selvstendig årsstudium, eller det kan inngå som ett år i Bachelor i sosial bærekraft. Bachelor i sosial bærekraft gir igjen muligheter for opptak til ulike masterutdanninger. Noen velger å ta årsstudiet i tillegg til annen profesjonsutdanning for å øke sin faglige kompetanse i møte med det flerkulturelle Norge.

Studiets oppbygning

Studiet består av 6 emner á 10 studiepoeng som foreleses høst og vår.

Undervisning vil foregå på VID campus i Stavanger i mulig kombinasjon med noe undervisning på nett.

Emner

  • Interkulturell kompetanse
  • Familien og oppvekst i et mangfoldssamfunn
  • Internasjonal migrasjon
  • Globalisering og bærekraftig utvikling
  • Religions- og kulturstudier
  • Flerkulturell ledelse ELLER Pedagogikk og politikk - valgemne
For kontakt eller mer informasjon om Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Opptakskrav/Søknad

For å søke til dette studiet må du ha generell studiekompetanse. 

Studiefakta, Tittel m.m

60 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Stavanger?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Stavanger

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole - Stavanger

VID Stavanger

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. 

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Stavanger

Kontaktinformasjon til VID Stavanger

VID Stavanger

Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Studere teologi

Teologistudent Håkon Norby brenner for ungdomsarbeid i kirken. – Jeg har fått bruk for spesifikk kunnskap jeg sitter igjen med fra studiet, enten det er ledelsesfag, bibelkunnskap eller møtet med mennesker, forteller han.

Les mer