Årsstudium

Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft

VID Stavanger, i Stavanger
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft

Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft

Er du nysgjerrig på andre kulturer og interessert i spørsmål knyttet til globalisering, mangfold og bærekraft? I en stadig mer globalisert verden er det viktig med kompetanse i interkulturell forståelse. Dette er relevant i mange yrker i både privat og offentlig sektor. Årsstudiet i interkulturell kompetanse og bærekraft kan inngå som et studieår (60 studiepoeng) i Bachelor i sosial bærekraft.

Hva lærer du?

Årsstudiet i Interkulturell kompetanse og bærekraft tar utgangspunkt i globaliseringsprosesser, migrasjon og et samfunn som i økende grad er preget av kulturelt mangfold.

Studiet fokuserer på hvordan sosial bærekraft kan bidra til å forstå dynamikken som oppstår når enkeltindivider og organisasjoner skal samarbeide på tvers av kulturelle, geografiske og økonomiske skillelinjer for om mulig skape bærekraftige samfunnsendringer. Gjennom årsstudiet får studentene ta del i spennende diskusjoner om dagsaktuelle tema, og de får møte forelesere med mye internasjonal erfaring.

Begrepene mangfold, interkulturell kompetanse, globalisering og bærekraftig utvikling blir grundig behandlet og gir studentene kunnskap som i dag er etterspurt hos mange arbeidsgivere, lokalt og globalt.

Studieopphold i utlandet

I vårsemesteret får du tilbud om å være med på et fire ukers studieopphold til et afrikansk land, som regel Madagaskar. Studieoppholdet er en del av emnet Medborgerskap - lokalt og globalt. Du får undervisning ved et av landets universiteter, gjør feltarbeid og får delta på spennende ekskursjoner. Du kommer tett på landets kultur og tradisjoner og får mange flotte opplevelser. Det er mulig å søke Lånekassen om et reisestipend som vil dekke deler av reiseutgiftene til turen. Det vil være alternativ for studenter som ikke ønsker å delta på studietur.

Mulighet for videre utdanning

Studiet kan tas som et selvstendig årsstudium, eller det kan inngå som et studieår (60 studiepoeng) i Bachelor i sosial bærekraft. Bachelor i sosial bærekraft gir igjen muligheter for opptak til ulike masterutdanninger. Noen velger å ta årsstudiet i tillegg til annen profesjonsutdanning for å øke sin faglige kompetanse i møte med det flerkulturelle Norge.

Studiets oppbygning

Undervisningen vil være en kombinasjon av samlingsuker og nettundervisning. 

Det legges stor vekt på studentaktiv læring med varierte arbeids- og vurderingsformer. Noen undervisningsaktiviteter vil være knyttet til obligatoriske arbeidskrav og vil kreve at du er til stede i den digitale undervisningen.

For kontakt eller mer informasjon om Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger

Opptakskrav/Søknad

For å søke til dette studiet må du ha generell studiekompetanse. 

Studiefakta, Tittel m.m

60 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Stavanger?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Stavanger
Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

VID vitenskapelige høgskole 

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon.  VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Stavanger

Highlights