Vis studentum.no som: Mobil

Forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming - Videreutdanning

VID Sandnes
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Sandnes
1 år
Deltid
Støttet av lånekassen
17 760 NOK
Kontakt VID
Klasserom

Forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming - Videreutdanning

Videreutdanning i forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming

Videreutdanning i forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming

Gir du bistand til barn, unge eller voksne med utviklingshemming og/eller autismespekterforstyrrelser med komplekse atferdsutfordringer? Ønsker du mer kunnskap om hvordan å analysere og behandle utfordrende atferd?

Studiets formål

Målet med dette studiet er å gi økt kompetanse i samhandling som bidrar til at borgere får være aktive og deltakende i viktige beslutningsprosesser, samt øke kompetanse i faglige tilnærminger som fremmer inkludering, deltakelse og sosialt verdsatte roller.

Hva handler studiet om?

Videreutdanningen omhandler kunnskaper og generell kompetanse i forståelse for utvikling av atferd som utfordrer, hos personer med utviklingshemming og autisme. Med basis i dette, vil utdanningen søke å oppnå avanserte ferdigheter i iverksetting av tiltak for å redusere disse. Utdanningen vil presentere rammeverket positiv atferdsstøtte (PAS) som skreddersydde opplegg. Gjennom bruk av PAS, vil fagmiljøet og personen det gjelder, kunne oppnå konkrete endringer i målatferd, men også endringer i forhold til samfunnsdeltakelse, nettverksmuligheter, økte valgmuligheter, samt nye roller som innebærer respekt fra andre og kontinuerlig økt kompetanse. På den måten kombineres viktige prinsipper innen normalisering med medborgerskapstradisjonen og mer generelt målrettet miljøarbeid i denne videreutdanningen.

Emner

  • Rammer, teorier og etisk refleksjon knyttet til forebygging og håndtering av atferd som utfordrer
  • Beslutningsprosesser og positiv atferdsstøtte (PAS)
  • Fagutvikling og intervensjon ved positiv atferdsstøtte (PAS)
For kontakt eller mer informasjon om Forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming - Videreutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Opptakskrav/Søknad

  • Bachelorgrad eller 3-årig høgskoleutdanning i helse-, sosial- og velferdsfag.
  • Søkere med pedagogisk eller samfunnsfaglig utdanning med samme omfang, kan tas opp etter individuell vurdering.

Studiefakta, Tittel m.m

Videreutdanning (30 studiepoeng)

Kostnader

Hvorfor velge VID Sandnes?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming - Videreutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Sandnes

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole - Sandnes

VID Sandnes

Diakonhjemmet Høgskole i Sandnes har blitt til VID Sandnes. VID Sandnes tilbyr studier innen helse, sosialfag og samfunnsfag, på bachelor- og masternivå, samt etter- og videreutdanninger.

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Sandnes

Kontaktinformasjon til VID Sandnes

VID Sandnes

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming - Videreutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Studere helsefag

Vil du studere helsefag? Les mer om hvorfor Linn-Therese Konstad valgte å studere helsefag ved VID Vitenskapelige Høgskole. - Det beste med utdanningen er bredden av muligheter!

Les mer