Videre- og etterutdanning

Nefrologisk sykepleie - Videreutdanning

VID Oslo, i Oslo
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Høst 2025 Se detaljer
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Høst 2025 Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Nefrologisk sykepleie - Videreutdanning

Videreutdanning i sykepleie til pasienter med nyresykdom

Videreutdanning i sykepleie til pasienter med nyresykdom

En nefrologisk sykepleier skal gi sykepleie til pasienter med nyresykdom både innenfor og utenfor institusjon, samt bistå deres pårørende.

Sykepleie til pasienter med nyresykdom i et høyteknologisk behandlingsmiljø er komplisert og utfordrende, og det stilles spesielle krav til den enkelte sykepleiers kunnskaper, holdninger og ferdigheter. Studiets hovedmål er å utdanne reflekterte og faglig oppdaterte nefrologiske sykepleiere som skal kunne arbeide kunnskapsbasert og bidra til utviklingsprosesser og fornyelse på sitt fagområde.

Neste opptak

Videreutdanning i nefrologisk sykepleie har ikke opptak i 2024. Neste periode for opptak til denne videreutdanningen er høsten 2025.

Mål med studiet

Studiet tar sikte på å gi høy sykepleiefaglig kompetanse til sykepleiere som arbeider eller ønsker å arbeide innenfor fagområdet. Intensjonen med utdannelsen er å videreutvikle den enkelte students kunnskapsnivå, ferdigheter og holdninger i utøvelse av sykepleie til pasienter med nyresykdom. Studenten skal få innsikt og utvikle ferdigheter innen spesialområdet. Refleksjon, veiledning og erfaringsutvikling knyttet til praksisutøvelsen skal bidra til at teoretisk kunnskap omsettes til praktisk handling i klinikken.

Sykepleierne skal ved sine helsefremmende, forebyggende, behandlende, lindrende og rehabiliterende funksjoner ivareta den nyresyke i alle aldre og i alle faser av sykdommen. Nefrologisk sykepleier må identifisere pasientens behov, samt gi råd og informasjon for å forebygge komplikasjoner og bremse utviklingen i pasientens nyresykdom.

Nefrologisk sykepleier har en sentral funksjon i møte med pasienter som har fått en nyresykdom hvor behandling ikke kan startes opp eller må avsluttes, og hvor døden er uunngåelig. Dette krever kunnskap om de forskjellige nyresykdommene, deres årsaker, symptomer, diagnostisering, ulike behandlingsformer og prognoser. Det er også nødvendig å ha kunnskap om hvilke bivirkninger som kan oppstå ved behandling og hva som kan gjøres for å forebygge eller lindre disse bivirkningene.

Organisering av studiet

Studiet tas som et deltidsstudium over to år. Hvert semester inneholder både ukesamlinger og praksisperioder. Ukesamlingene kombineres med studiegrupper. Det oppfordres til at studentene jobber i studiegrupper mellom samlingene.

Praksis

Det er 3 x 3 ukers obligatorisk praksis på studiet. En praksisperiode er på Rikshospitalet med fokus på transplantasjonskirurgi. De to andre praksisperiodene vil være på sykehus der studenten ikke er ansatt til daglig. Fokus for disse periodene er hemodialyse, peritonealdialyse, poliklinikk og nyremedisinsk sengepost

For kontakt eller mer informasjon om Nefrologisk sykepleie - Videreutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst 2025

  • Klasserom
  • Oslo

Opptakskrav/Søknad

  • Autorisasjon som sykepleier
  • Minst 2 års praksis som sykepleier

Studiefakta, Tittel m.m

Videre- / Etterutdanning (60 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Oslo?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Nefrologisk sykepleie - Videreutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Oslo
Diakonveien 14–18
0370 Oslo

VID vitenskapelige høgskole 

Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Oslo

Highlights