Master

Familieterapi og systemisk praksis - Master

VID Oslo, i Oslo
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Familieterapi og systemisk praksis - Master

Master i familieterapi og systemisk praksis - VID Oslo

Master i familieterapi og systemisk praksis – VID Oslo

Jobber du med mennesker og ønsker å utvide din kompetanse på områder som par- og familieterapi, relasjonsarbeid, nettverksarbeid, veiledning eller krisehåndtering?

Med en mastergrad i familieterapi og systemisk praksis vil du være rustet til å takle de mest utfordrende problemene i dagens samfunn, og bidra til å styrke familieenheter og relasjoner.

Målgruppe

Målgruppene for studiet er profesjonsutøvere som arbeider med barn, unge, eldre, enkeltpersoner, par, familier og grupper innen familievern, barnevern, nav, psykisk helsevern, rusfeltet, pedagogiske institusjoner og helseinstitusjoner, veiledning i ulike sammenhenger og personal- og organisasjonsarbeid.

Hvorfor velge en master i familieterapi og systemisk praksis?

  • Tett oppfølging fra lærere
  • Stimulerende og tverrfaglig studiemiljø
  • Tett samarbeid med praksisfeltet
  • Lang og bred erfaring i fagfeltet
  • Sentral beliggenhet

 

Studiet er delt inn i to studieretninger

Studentene velger studieretning ved søknad om opptak: systemisk praksis eller par- og familieterapi. Valg av studieretning er knyttet til studentenes egen praksis i studietiden, det vil si at studentenes praksis må oppfylle krav til innhold i valgte studieretning.

Studieretning 1: Systemisk praksis

Praksis foregår i ulike typer arbeid som rådgivning og veiledning, gruppeledelse, teamarbeid, nettverksarbeid, organisasjonsarbeid, pedagogisk arbeid, kompetanseutvikling og ulike former for krisehåndtering, støttesamtaler, tilrettelegging, bistand- og pårørendearbeid, med barn, unge, eldre, enkeltpersoner, foreldre, familier og grupper.

Studieretning 2: Par- og familieterapi

Praksis foregår i terapi og terapeutisk arbeid med barn, unge, eldre, enkeltpersoner, par, foreldre, familier og grupper.

Klinisk profesjonsbasert master

Mastergraden er et profesjonsbasert studium som bygger videre på bachelorgrader innenfor helse-, sosialfaglige- og pedagogiske studier eller tilsvarende. Studiet er nært knyttet til studentens egen praksis før og under studiet. Det er krav til at studentene har praksis og veiledning gjennom hele studiet.

Læringsutbytte

Gjennom arbeid i masterstudiet skal studenten blant annet tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som gjør at studentene etter endt utdanning har følgende.

Praksis

Studentens praksis skal være en profesjonell virksomhet der studenten over tid kan planlegge og lede arbeid med utgangspunkt i et systemisk perspektiv. Med systemisk perspektiv menes her arbeid som bygger på teori og metodikk som det undervises i på studiet. I tillegg til studentenes praksissteder, har skolen noen praksisplasser som studentene kan søke på fra og med andre studieår.

For kontakt eller mer informasjon om Familieterapi og systemisk praksis - Master, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo
  • Norsk

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer til stillinger innenfor barnevern, familievern, psykisk helsevern, nav, pedagogiske institusjoner og helseinstitusjoner som krever kompetanse på høyere grads nivå. Det omfatter stillinger hvor hovedarbeidsoppgaver er terapeutisk arbeid med barn, unge, enkeltpersoner, par og familier samt stillinger knyttet til veiledning, personal og organisasjonsarbeid, veiledning av profesjonsutøvere og deltakelse i tverrprofesjonelt samarbeid.

Studiet kvalifiserer også til stillinger innenfor undervisningsområdet for systemisk familieterapi, systemisk praksis og veiledning.

Avlagt mastergradseksamen gir grunnlag for å søke opptak til ph.d.-studier.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

  • Bachelorgrad i helse- og sosialfag eller tilsvarende.
  • To års relevant klient/brukerettet yrkespraksis i hel stilling etter endt bachelor (deltidsstillinger regnes om til heltid).
  • Studenten skal være i relevant praksis i studietiden.
  • Du har også mulighet til å søke på grunnlag av realkompetanse.

 
Hvis du allerede har fullført videreutdanningen i familieterapi og systemisk praksis (60 studiepoeng), kan du søke om plass fra og med 3. studieår på masterprogrammet (studieprogram MAFAM 4005 ilokalt opptak).

Dokumentasjonskrav

  • Vitnemål fra bachelorgrad
  • Vedlegg for familieterapi og systemisk praksis, som er en avtale mellom søker og arbeidsgiver som beskriver arbeidsoppgaver og valg av studieretning.
  • Signert arbeidsattest(er) som inneholder fra dato og til dato, hvor du har jobbet og stillingsprosent.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Oslo?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Familieterapi og systemisk praksis - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Oslo
Diakonveien 14–18
0370 Oslo

VID vitenskapelige høgskole 

Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Oslo

Highlights