Vis studentum.no som: Mobil

Profesjonsstudium i teologi

VID vitenskapelige høgskole
Sammendrag
Heltid
Stavanger
12 semestre
Profesjonsstudium
Ja

Profesjonsstudium i teologi

Vil du å arbeide med forståelse og formidling av kristen tro og tradisjon? Ser du for deg en tjeneste som prest, pastor eller menighetsleder? Vil du bli forsker, på sikt? Da kan profesjonsstudiet i teologi være et naturlig valg.

Profesjonsstudiet er for deg som ønsker å lære mer om tro og teologi. Hvordan formidle Bibelens budskap inn i vår tid og hvordan gjøre kirkens budskap relevant for mennesker i dag.

I dette studiet får du utforske kristen tro i akademisk kontekst og kirkens oppdrag – historisk og aktuelt. Du får studere Bibelens grunnspråk, hebraisk og gresk, og gå i dybden på eksistensielle spørsmålene om tro og tvil. Hva har kristen tro betydd for enkeltmennesker i historisk tid, og hva betyr den i vår samtid, lokalt og globalt? Disse spørsmålene drøftes gjennom ulike fag, teoretiske så vel som praktiske fag.

For kontakt eller mer informasjon om Profesjonsstudium i teologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Det er også mulig å søke om opptak på bakgrunn av realkompetanse

Studiet krever politiattest.

Videopresentasjon

VID har bachelorstudier innen sykepleie, ergoterapi, vernepleie, samfunnsfag, teologi og sosialt arbeid. I tillegg har VID mer enn 30 videreutdanninger og mastergrader. Du finner VID vitenskapelige høgskole i Bergen, Oslo, Stavanger og Sandnes.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Profesjonsstudium i teologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID vitenskapelige høgskole

studenter på VID

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring. Vårt motto er Engasjert for mennesket – lokalt og globalt.

Høyskolen Diakonova i Oslo, Diakonhjemmet Høgskole i Oslo og Sandnes, Høgskolen Betanien og Haraldsplass diakonale høgskole i Bergen samt Misjonshøgskolen i Stavanger har fusjonert til VID vitenskapelige høgskole.

Høgskolen har cirka 4800 studenter, 470 ansatte og studiesteder i Oslo, Bergen, Stavanger og Sandnes.

 Bergen
 Oslo
 Sandnes
 Stavanger


Studietilbud ved VID vitenskapelige høgskole 

VID tilbyr bachelor-, master- og ph.d.-studier innen sykepleie, vernepleie, ergoterapi, sosialt arbeid, teologi, diakoni, ledelse og familieterapi, i tillegg til en rekke relaterte videreutdanninger. 

VID driver også forskning, og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Vis alle utdanninger fra VID vitenskapelige høgskole

Kontaktinformasjon til VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole

Diakonveien 12
0370 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Profesjonsstudium i teologi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Videreutdanning for sykepleiere

Er du utdannet sykepleier og ønsker å ta videreutdanning? Med en bachelor i sykepleie har du mange valgmuligheter. Få en oversikt her!

Les mer