Bachelor

Vernepleie - bachelor

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Vernepleie - bachelor

Vil du bidra til at personer med ulike utfordringer får økt livskvalitet og selvstendighet? Ta en bachelor i vernepleie ved UiT Norges arktiske universitet i Harstad. Som vernepleier skal du veilede og tilrettelegge for mennesker med fysiske, psykiske eller sosiale utfordringer. For å gjøre deg best mulig forberedt på arbeidshverdagen, har studiet tre praksisperioder - én i hvert studieår. Du kan også dra på utveksling under studiet. Det er stor etterspørsel etter vernepleiere i Norge.

Vernepleiestudiet er på 180 studiepoeng, og gjennomføres enten som et treårig heltidsstudium eller som et samlingsbasert deltidsstudium over fire år. Studieprogrammet består av 15 emner, 50 stp. er praksisstudier og 130 stp. er teoristudier.

Utdanningen gir kompetanse til å samarbeide med personer som har behov for tjenester, pårørende, andre tjenesteytende og aktører for å fremme deltakelse, inkludering, demokrati og likeverd.

Fullført utdanning danner grunnlag for å søke offentlig autorisasjon som helsepersonell.

UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer. UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø,...

Les mer og vis alle utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet

Highlights