Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Årsstudium

Tysk - årsstudium

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Tysk - årsstudium

Studiet inneholder språklige emner i grammatikk (syntaks), formlære og praktiske språkferdigheter. I emnene i kulturkunnskap leser du ulike tekster om sentrale tema innenfor tysk historie og samfunn. Det vil være litterære tekster, artikler, blogger og personlige beretninger. All undervisning foregår på tysk, og det legges stor vekt på å øve opp muntlige og skriftlige språkferdigheter i tysk, gjennom for eksempel samtaler, veiledning og diskusjoner. Studiet inneholder også prosjektarbeid med veiledning og tett språklig oppfølging av hver enkelt student. Vi bruker digitale medier og språklige nettressurser aktivt, og du får gode muligheter til å fordype deg i tema du selv ønsker å lære mer om.

Studiet kan inngå i en bachelorgrad som 60 valgfrie studiepoeng. Vi anbefaler tysk i kombinasjon med for eksempel samfunnsfag som statsvitenskap og sosiologi, eller andre humanistiske fag som historie eller filosofi.

Alle studenter ved UiT kan søke om plass på et to ukers språkkurs i Tyskland ved Deutsch-Norwegisches Studienzentrum ved Christian-Albrechts-Universität zu Kiel. Kurset i Kiel tilbys ­hvert vårsemester, og det vektlegger kulturkunnskap, trening i muntlig tysk og interkulturell ­kommunikasjon Norge-Tyskland og inneholder blant annet en guidet bytur i Kiel, ekskursjon til ­Hamburg og en omvisning i Schleswig-Holsteinischer Landtag. Kurset er ikke en del av studiet, ­men en mulighet for alle studenter ved UiT. Reise og opphold må finansieres av studentene ­selv, men man betaler ingen kursavgift.

årsstudium i tysk inngår også i lektorutdanning trinn 8-13 som fag 2.

UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer. UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø,...

Les mer og vis alle utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet

Highlights