Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Ja
Tromsø

Om utdanningen

Studiet gir deg inngående forståelse av teologi. Her vil du arbeide med de klassiske teologiske disipliner: bibelfag, kristendomshistorie og systematisk teologi. Studiet gir rom for fordypning i disiplinene, kritisk omgang med stoffet og tilegnelse av avanserte teorier og metoder. En masteroppgave med selvvalgt emne er en viktig del av fordypningen. Studiet gir deg bred teologisk kompetanse, og kan tas som selvstendig akademisk studium eller med tanke på å bli prest i Den norske kirke.

Studiet består av masteroppgave og emner i Det gamle testamente, Det nye testamente, kristendomshistorie, systematisk teologi og religionsvitenskapelig teori og metode. Masteroppgaven vil normalt knyttes til ett av disse emnene og utgjør 30-45 sider. Se punktet oppbygging av studiet.

For studenter som tar sikte på prestetjeneste anbefaler UiT å ta 30 studiepoeng av den praktisk-teologiske udannelsen ved VID Kirkelig utdanningssenter nord eller tilsvarende utdanningsinstitusjon, etter at minst 60 studiepoeng er avlagt på bachelor-nivå. De siste 30 studiepoengene innenfor den praktisk-kirkelige utdannelsen, som kreves for prestetjeneste, tas etter at minst 60 studiepoeng er avlagt på masterstudiet. Det er også mulig å ta hele den praktisk-teologiske komponenten etter fullført mastergrad .

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad i teologi

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
  • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
  • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Det juridiske fakultet
  • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
  • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00
Fax 77 64 49 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!