Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja
Tromsø

Om utdanningen

Hva er meningen med livet, og hva er kristendommens svar på det? Har kristendommen alltid vært den samme, eller må vi forstå den som en mangfoldig historisk størrelse? Hva står det egentlig i Bibelen, og hvordan er det mulig å forstå det som står der i dag? Slike spørsmål og mange andre vil bli drøftet i teologistudiet. Studiet handler først og fremst om kristen tro og tanke, om bibelkunnskap, og kristendommens historie, men du vil også bli kjent med andre religioner og lokale religiøse tradisjoner. Studiet gir grunnlag for å arbeide som prest, andre stillinger i kirken, og kvalifiserer til andre yrker som krever kunnskap om menneskers tro og livssyn.

Studiet gir deg innføring i kristendommen, dens opphav, historiske utvikling, og dens betydning i dag. Studiet legger vekt på bibelfag, kristendomshistorie og systematikk (troslære og etikk). Det inkluderer også samisk religionshistorie, samt lokale kristne retninger, som f.eks. læstadianismen. Det særegne med teologi ved UiT er at studiet både inkluderer teologiske og religionsvitenskapelige elementer.

For å bli prest må du ha mastergrad i teologi og i tillegg praktisk-kirkelig utdanning (60 studiepoeng ) som du kan ta ved VID Kirkelig utdanningssenter nord. Praktisk-kirkelig utdanning kan du ta på deltid, parallelt med teologistudiet eller etter fullført mastergrad .

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse .

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
  • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
  • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Det juridiske fakultet
  • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
  • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00
Fax 77 64 49 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!