Vis studentum.no som: Mobil

Tannpleie - bachelor

UiT Norges arktiske universitet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja
Tromsø

Om utdanningen

Visste du at tannpleieren er den første du møter på tannklinikken? Som tannpleier undersøker du og behandler pasientens tenner og munnhule, diagnostiserer tannsykdommer, og underviser og gir veiledning om hvordan man best tar vare på tennene sine. Dette er et svært allsidig yrke der ingen dager er like. Du møter pasienter i alle aldre, fra barn til eldre og jobber på alt fra tannklinikker til helsestasjoner og eldrehjem. Dette er et praktisk yrke der kommunikasjon til ulike pasientgrupper er en viktig del av hverdagen. Som utdannet tannpleier er du ettertraktet på arbeidsmarkedet og får deg raskt jobb.

Tannpleieren sin hovedoppgave er å bedre tannhelsen til befolkningen. Her i Tromsø har Vu mye praksis på klinikker, noe vi mener er viktig for å gir deg de kunnskapene og egenskapene du trenger til å bli en dyktig tannpleier. Vi har egen simuleringsklinikk og studentklinikk.

Du begynner først på robothoder i simuleringsklinikken, så på hverandre og videre på pasienter i studentklinikken. Du skal innom mange ulike fag, naturvitenskapelige fag, samfunnsfag og humanistiske fag. I løpet av studietiden din vil du blant annet fordype deg i immunologi, farmakologi, psykologi, ernæring, anatomi, og selvsagt en mengde fag relatert til tannhelse, alt fra karies til tannkjøttsykdommer.

Du lærer å samhandle med pasienter og pårørende og hvordan du skal ivareta pasientens behov for oppfølgning, behandling eller henvising. Tannpleierstudiet har en fin variasjon av teoretisk undervisning i form av seminarer og forelesninger, gruppeundervisning, og praktiske øvelser på klinikk.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
  • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
  • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Det juridiske fakultet
  • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
  • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00
Fax 77 64 49 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!