Master

Sosiologi - master

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Sosiologi - master

Vil du fordype deg i aktuelle spørsmål om samfunnet? Om du tar mastergrad i sosiologi vil du få kjennskap til ulike teorier om det moderne samfunn, til sentrale sosiologiske emner og metoder for å studere samfunnet.

I mastergraden i sosiologi kan du studere hvordan lokale, nasjonale og globale fellesskap dannes og forvitrer, og hvem og hva som har makt til å bestemme individenes deltakelse på samfunnets ulike felt som medisin og helse, kultur og familieliv. Du kan videre studere hva som er forholdet mellom tradisjon og modernitet i globaliseringens tid, mellom sosiale bevegelser og samfunn, hva som skaper sosial ulikhet og sosiale konflikter, og hva betingelsene for fellesskap og samarbeid er.

Mastergradsprogrammet i sosiologi består av 120 studiepoeng.

UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer. UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø,...

Les mer og vis alle utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet

Highlights