Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Samfunnssikkerhet og miljø - bachelor

UiT Norges arktiske universitet
Sammendrag
Bachelor
Tromsø
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Samfunnssikkerhet og miljø - bachelor

Vi trenger kunnskap om hvordan uforutsette hendelser, som naturhendelser, katastrofer, kriser eller ulykker påvirker samfunnet både lokalt og globalt. Dette studiet gir deg innsikt i hvordan man kartlegger og håndterer risiko og sårbarhet. Du lærer hvordan samfunnet påvirkes av katastrofer og hvordan krisehåndtering fungerer etter krisen er et faktum. Du får kunnskap om sikkerhet, HMS, beredskap og miljøutfordringer. Slik kan du være med å forebygge ulykker, sikre kritiske samfunnsfunksjoner, håndtere kriser og dermed bidra til et tryggere samfunn.

På dette studiet lærer du om hvordan man kan forebygge og håndtere forskjellige katastrofer, nødsituasjoner og kriser. Det kan være alt fra en arbeidsulykke i en bedrift til nasjonale og globale hendelser som Covid-19 og konsekvensene av klimaendringer.

Både i Norge og utlandet ser vi et økt fokus på sikkerhet, beredskap og miljøutfordringer. Dette har skapt et behov for økt kompetanse. Dette studiet gir deg blant annet kunnskap om forvaltningsstrategi, samfunnsplanlegging og miljøforvaltning. Du kan lære om problemstillinger knyttet til miljø og sårbarhet i Arktis. Du kan også lære om Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS ) og krisehåndtering.

Målet er å lære hvordan man kan styrke beredskapen og ivareta sikkerheten i samfunnet. Du lærer også om hvordan man kan forebygge og håndtere eventuelle kriser. Studiet gir deg kunnskap som er relevant for en rekke samfunnsinstitusjoner, bedrifter og kommuner.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
  • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
  • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Det juridiske fakultet
  • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
  • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00
Fax 77 64 49 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!