Master

Reiselivsledelse - erfaringsbasert master

UiT Norges arktiske universitet, i Tromsø (+1 studiesteder)
Varighet
5 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
5 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Reiselivsledelse - erfaringsbasert master

Kompetanseutvikling i reiselivsnæringa er viktig for å styrke næringas konkurransekraft i de fremvoksende internasjonale markedene. I et nært samarbeid med reiselivsnæringa, har UiT Norges arktiske universitet utviklet et erfaringsbasert masterstudium som er det første i sitt slag i Norge. Utviklingen av studieprogrammet er et direkte resultat av en nylig kartlegging av kompetansebehovet i reiselivsnæringa. Kandidater som tar dette studiet vil etter endt utdanning forventes å kunne bidra til å styrke næringens evne til å møte fremtidig utfordringer med spisset lederkompetanse.

Målgruppen for studiet er kandidater som har en bachelor eller tilsvarende grad og som ønsker å lære om ledelse og drift av bedrifter med fokus på lønnsomhet, effektiv drift, kvalitet og bærekraft. Studiet retter seg mot deg som vil jobbe i reiselivsbedrifter eller i støttefunksjoner for reiselivet og har praktisk ledererfaring fra reiseliv eller andre relevante næringer.

Studiet gir teoretisk basiskunnskap som sikrer felles forståelse av viktige begreper og teoretiske perspektiver innen reiseliv. Deretter vil kandidatene raskt lære avansert forskningsbasert kunnskap. Neste steg i læringsprosessen er å utvikle ferdighet i å analysere, planlegge og gjennomføre prosesser som bidrar til økt lønnsomhet, miljø- og kulturrelatert bærekraft og andre viktige mål på bedrift, destinasjon- eller samfunnsnivå. I alle emner og aktiviteter vil personlig lederutvikling stå sentralt.

Studentene vil få kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse i:

Alle samlinger og fellesaktiviteter er obligatorisk (minimum 70% deltakelse). Det legges opp til enkelte strømmede forelesninger utenom samlingene, og det planlegges virtuelle møteplasser og diskusjonsgrupper.

UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer. UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø,...

Les mer og vis alle utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet

Highlights