Vis studentum.no som: Mobil

Organisasjon og ledelse for offentlig sektor - erfaringsbasert master

UiT Norges arktiske universitet
Sammendrag
Master
Kirkenes, Narvik, Tromsø
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Organisasjon og ledelse for offentlig sektor - erfaringsbasert master

De mest krevende lederstillingene i dag finnes i offentlig sektor. Lederne er utsatt for en rekke motstridende krav. De skal gjennomføre ambisiøse politiske vedtak, men holde seg innenfor økonomiske rammer. For brukerne skal de skal sørge for effektivitet, kvalitet og fleksibilitet, men forholde seg til lovverket. De skal ta raske beslutninger, og samtidig ta hensyn til krav fra profesjonelle ansatte om delegering og selvstyre. Målet for studiet er å utvikle kompetanse som setter ledere i stand til å takle de spesielle utfordringer som er knyttet til utforming, styring og endring av offentlige organisasjoner. Etablering av nettverk mellom deltakerne inngår som et viktig mål for studiet.

Erfaringsbasert master i organisasjon og ledelse for offentlig sektor (MPA) vil gi studentene innsikt i de sentrale forskningsspørsmål knyttet til utforming, styring og endring av offentlige organisasjoner. Studiet kombinerer forskningsbasert viten om organisasjonsmodeller, prosesser, lederskap og utviklings- og endringsstrategier og anvender denne på praktiske problemstillinger i offentlig sektor. Kunnskapsutviklingen i studiet tar utgangspunkt i studentenes arbeidslivserfaring. Nettverksbygging, diskusjon og erfaringsutveksling inngår derfor som vesentlige elementer i kunnskapsutviklingen.

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
  • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
  • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Det juridiske fakultet
  • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
  • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00
Fax 77 64 49 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!