Odontologi - master
UiT Norges arktiske universitetOdontologi - master
Som tannlege behandler du sykdommer i tenner og munnhule. Dette er et spennende og variert yrke der du jobber tett på mennesker i alle aldre og der alle dager er forskjellige. Tannleger reparerer skadde tenner og setter inn tannerstatninger som kroner, broer og gebiss hvis pasienten mangler tenner. De behandler betennelsessykdommer i tannkjøttet, jobber med tannstillingsfeil og utviklingsforstyrrelser og gir råd og veiledning om munnhelsens betydning for helsen til pasientene.
Odontologi er et fag i stadig utvikling, og som student ved UiT får du bruke den nyeste og mest innovative teknologien. Du jobber først på kunstige tenner og modeller i vår avanserte simuleringsklinikk før du går videre til pasientbehandling i vår egen tannklinikken.
Studiet har fokus på mye praksis og kontakt med pasienter. Tannlegeyrket kombinerer medisin og håndverk i samspill med mennesker. Arbeidshverdagen er både utfordrende og givende.
Som tannlege vil du jobbe mye med å reparere skadede tenner. En annen like viktig oppgave er å gi pasienter råd om hvordan de kan forebygge tann- og munnsykdommer. Du får derfor også lære om kommunikasjon med pasienter og hvordan du motiverer dem til å ta vare på tennene.
Tannlegestudiet er variert og inneholder teoretisk opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, samt mye klinisk praksis med pasienter. Den kliniske undervisningen med pasienter foregår både internt på Studenttstannklinikken og ekstern på offentlige tannklinikker, som Universitetet har avtaler med.
Studiet har følgende oppbygning:
1. ÅR:
Det er mye basalfag som for eksempel biokjemi, kjemi og mikrobiologi. Det er mye felles undervisning med første året for profesjonsstudiet i medisin. Etterhvert deles tannlegestudenter inn i egne grupper og får undervisning i fagområde odontologi. Studentene skal ut i 2 dagers praksis på tannklinikker.
2. ÅR:
Det andre året fortsetter med forberedelse til klinikk. Undervisningen i begynnelsen av andre året starter med felles introduksjon for begge gruppene, før man deles i to grupper med separat undervisning. Det er også egne emner med odontologisk introduksjon. Det er mulig å søke på forskerlinje odontologi for de som er interessert i forskning. Studenter på forskerlinjen har ett forskningsår i sitt tredje studieår der de arbeider med et forskningsprosjekt. Den normerte studietiden blir forlenget med ett år. Forskerlinjens mål er å gi forskningsinteresserte studenter opplæring i forskning som gir grunnlag for et videre doktorgradsstudium.
UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.
UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard.
UiTs fakulteter og enheter
- Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
- Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
- Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
- Fakultet for naturvitenskap og teknologi
- Det helsevitenskapelige fakultet
- Det juridiske fakultet
- Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
- Universitetsbiblioteket