Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Bachelor
Tromsø
3 år
Heltid
Ja

Nautikk - bachelor

Kunne du tenkt deg å jobbe som for eksempel offiser på offshore konstruksjonsfartøy eller som navigasjonsoffiser i sjøforsvaret? Gjennom mye praktisk og teoretisk undervisning i en høyteknologisk simulator og på universitets egne båter får du mulighet til en maritim karriere både til havs og på land. Studiet har tre spesialiseringer: sikkerhet og sikkerhetsledelse, teknologi og operasjon og drift.

Dette studiet er for deg som ønsker å satse på en karriere innen skipsfart. Etter endt studie vil du være kvalifisert for å starte opplæringsperiode om bord på skip for opparbeidelse av nødvendig fartstid for å løse dekksoffisersertifikat. Etter 12 måneder godkjent fartstid, vil du kunne løse dekksoffisersertifikat Kl. D3, som gir det rett til å være styrmann på skip av ubegrenset størrelse. Med tilstrekkelig operativ erfaring om bord fra skip eller maritime installasjoner vil man kunne løse dekksoffisersertifikat Kl. D1 som gir ubegrensede førerrettigheter og muligheten til å bli sjøkaptein.

Studiet fokuserer på grunnleggende fag knyttet fremføring og drift av skip og maritime installasjoner som navigasjon, nautiske operasjoner, drift og ledelse, sjørett, håndtering av skip og last, hydrostatikk og meteorologi. Studiet gir også grunnleggende innføring i matematikk og fysikk. I løpet av siste del i studiet velger man mellom spesialisering som gir ytterligere fordypning innen ett av følgende fagområder:

 • Sikkerhet og sikkerhetsledelse: med videre faglig fordypning mot håndtering av personell- og organisatoriske aspekter av risiko, ulykker, miljø og sikkerhet relatert til skip og maritime virksomheter.
 • Operasjon og drift: med fokus på faglig fordypning mot håndtering av helse, miljø og sikkerhet for skip og personell, nordområdeteknologi, bærekraftig og grønn transport, maritim risiko og sikkerhet samt organisasjon og ledelse.
 • Teknologi: med videre faglig fordypning mot realfag som matematikk, statistikk og skipshydrodynamikk.

UiT sin geografiske plassering gir også en unik mulighet til å lære om problemstillinger knyttet til maritim drift i Arktis, og man vil i løpet av studiet få mulighet å ta spesialkurs for operasjon av skip under arktiske forhold. Andre spesialkurs som gis under studiet er sikkerhetskursene (IMO 50 og IMO 80), maritim kommunikasjon (GMDSS) og dynamisk posisjonering.

Store deler av undervisningen foregår i moderne simulatorer, om bord i vår egen båt eller ved testing av skipsmodeller i basseng.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse + NATTEK

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

 • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
 • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
 • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
 • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
 • Det helsevitenskapelige fakultet
 • Det juridiske fakultet
 • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
 • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00
Fax 77 64 49 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!