Vis studentum.no som: Mobil

Medisin

Medisin profesjonsstudium

Utdann deg til legeVil du ha et variert og inspirerende yrke hvor du møter store faglige utfordringer og får behandle og vise omsorg for medmennesker? Da kan kanskje legeutdanning være det rette for deg. Legestudiet i Tromsø er basert på tidlig pasientkontakt og integrert undervisning i biologiske fag, kliniske fag og samfunnsmedisinske fag. Vi har et tett og levende studentmiljø ved Det helsevitenskapelige fakultet.

Yrkesmuligheter

Medisinere har mange yrkesmuligheter og kan blant annet arbeide som lege i allmennpraksis, på sykehus, i administrative stillinger eller med forskning. Det er stor mangel på medisinere som vil forske, og du vil derfor ha gode muligheter for en akademisk karriere. For å få autorisasjon som lege, må du ha 18 måneders turnustjeneste etter endt utdanning.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse + Matematikk R1/S1+S2, +Fysikk 1 + kjemi 1+2 (etter Kunnskapsløftet) eller 2MX/2MY/3MZ + 2FY + 3KJ (etter Reform 94).

Studiefakta, Tittel m.m

Candidatus/candidata medicinae (cand.med.)

Studiepoeng (ECTS)

360

UiT Norges arktiske universitet

UiT

Universitetet i Tromsø

Universitetet i Tromsø, UiT, er verdens nordligste og Norges arktiske universitet. 1. januar 2016 inngikk skolen en fusjon med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad, og visjonen er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.

Universitetet i Tromsø har ca. 15 000 studenter og rundt 3 500 ansatte, og tilbyr over 350 studier fra ni ulike fagområder. Som alle universitet i Norge, har Universitetet i Tromsø forskning, utdanning og formidling som sine hovedoppgaver.

UiT har campuser i Tromsø, Alta, Hammerfest, Kirkenes, Harstad og Narvik.

Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!