Vis studentum.no som: Mobil

Internasjonal beredskap - Bachelor

UiT Norges arktiske universitet
Sammendrag
Heltid
Søknadsfrist: 15 april (1. mars med realkompetanse)
Bachelor
3 år
Ja
Oppstart: Kontakt Høgskolen i Harstad - Harstad

Internasjonal beredskap - Bachelor

Bachelor i Internasjonal beredskap

Er du opptatt av samfunnssikkerhet på et internasjonalt nivå? Ta en bachelor i Intenasjonal beredskap på Høgskolen i Harstad!

Bachelor i Internasjonal beredskap retter seg mot deg som ønsker økt kompetanse innenfor samfunnssikkerhet og beredskap. Utdanningen passer både for deg som jobber i politiet, brannvesen, helsesektoren, forsvaret, sivile organisasjoner og liknende, i tillegg til personer tilknyttet direktorater og departementer, fylkeskommuner og kommuner, privat virksomhet og andre organisasjoner med samfunnssikkerhet i fokus.

Hva lærer jeg på bachelor i Internasjonal beredskap?

Studiet fokuserer på samfunnssikkerhet, risikoforhold og beredskap i nordområdene i et internasjonalt perspektiv, men vil også ha relevans for andre regioner og forhold. Det vil bli lagt stor vekt på praktisk tilnærming gjennom øvelser og simuleringer.

Sentrale emner vil være:

  • nordområdekunnskap
  • geofag
  • miljø og sårbarhet
  • organisasjon
  • ledelse og logistikk
  • operativ ledelse
  • risiko og risikostyring
  • øvelser

Praksis i utlandet

I studieplanen er det avsatt 20 studiepoeng til individuell fordypning. Her er det rom for å kombinere en praksisperiode innenlands eller utenlands, med tilhørende undersøkelser, analyser, og rapportskriving, og valgfag. Foreløpige valgfag er oljevern (10 studiepoeng), Smittevern (10 studiepoeng) eller Redningsinnsats til sjøs (RITS) 10 studiepoeng.

Studieadministrasjonen ved Høgskolen i Harstad vil vurdere og godkjenne planen for den individuelle fordypning som du selv ønsker å gjennomføre. Du har selv ansvar for å finne praksisplass.

Jobbmuligheter

Bachelor i Internasjonal beredskap gjør deg kvalifisert til å ivareta utrednings- og rådgivningsoppgaver i offentlig sektor, privat næringsliv og frivillige organisasjoner. Sammen med egnet yrkespraksis kvalifiserer den også til ledelses- og spesialistoppgaver på lignende områder. Studiet gir deg grunnleggende kunnskaper om samhandling på tvers mellom ulike bransjer og samfunn, ferdigheter i å analysere og bedømme akutte krise-situasjoner hvor liv, ytre miljø og verdier kan stå på spill, om evaluering og forebygging, og om utarbeiding av egnet beredskap for slike situasjoner.

Bachelor i Internasjonal beredskap - Høgskolen i Harstad

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i Internasjonal Beredskap er et samarbeid mellom Norges Brannskole, Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Narvik.

Studiepoeng

180 studiepoeng

Kostnader

Semesteravgift: kr 655,-

UiT Norges arktiske universitet

UiT

Universitetet i Tromsø

Universitetet i Tromsø, UiT, er verdens nordligste og Norges arktiske universitet. 1. januar 2016 inngikk skolen en fusjon med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad, og visjonen er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.

Universitetet i Tromsø har ca. 15 000 studenter og rundt 3 500 ansatte, og tilbyr over 350 studier fra ni ulike fagområder. Som alle universitet i Norge, har Universitetet i Tromsø forskning, utdanning og formidling som sine hovedoppgaver.

UiT har campuser i Tromsø, Alta, Hammerfest, Kirkenes, Harstad og Narvik.

Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!