Vis studentum.no som: Mobil

Filosofi - Master

Filosofi - master

Filosofi studerer de mest grunnleggende tema i livet, som etikk, mening, rettferdighet, lykke, kunnskap, eksistens, sannhet og identitet. En master i filosofi i Tromsø fokuserer på praktisk filosofi, der filosofien anvendes på høyaktuelle spørsmål, så som: Finnes alternative fakta? Er harmen #metoo utløser uttrykk for universelle etiske prinsipper eller bare kulturrelative følelser? Utsettes kvinner eller minoriteter for en epistemisk urett dersom de ikke blir trodd? Kan krig eller terror forsvares politisk og moralsk? Kan grupper og selskaper, så som Google eller Facebook, ha politiske rettigheter og ansvar på lik linje med individer? Har vi et spesielt ansvar for klimaflyktninger og global ulikhet? Bør vi tillate Muhammed-tegninger eller hatytringer mot homofile?

Som master i filosofi i Tromsø vil du inngå i en eller flere av forskningsgruppene i henholdsvis Etikk (ERG), Politisk filosofi (PDJ), Feministisk filosofi (FemPhil) og Miljøfilosofi (EPRG). Du trenes opp i avansert filosofisk metodologi og lærer å anvende filosofisk forskning og teori på dagsaktuelle problemer. Med dette bidrar du til å øke refleksjonsevnen i samfunnet. Livet blir rikt med en master i filosofi!

Opptakskrav/Søknad

Avlagt bachelorgrad i filosofi med fordypning på minimum 80 studiepoeng i filosofi eller tilsvarende. Fordypningen skal ha en studieprogresjon der minimum 20 studiepoeng er på 2000-nivå eller tilsvarende. Det er et faglig minstekrav på karakteren C for opptak, som blir regnet ut fra et gjennomsnitt av karakterene i de 80 studiepoengene med fordypning i filosofi.

Studiefakta, Tittel m.m

MASTER I FILOSOFI, 2 år

Studiepoeng (ECTS)

120

UiT Norges arktiske universitet

UiT

Universitetet i Tromsø

Universitetet i Tromsø, UiT, er verdens nordligste og Norges arktiske universitet. 1. januar 2016 inngikk skolen en fusjon med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad, og visjonen er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.

Universitetet i Tromsø har ca. 15 000 studenter og rundt 3 500 ansatte, og tilbyr over 350 studier fra ni ulike fagområder. Som alle universitet i Norge, har Universitetet i Tromsø forskning, utdanning og formidling som sine hovedoppgaver.

UiT har campuser i Tromsø, Alta, Hammerfest, Kirkenes, Harstad og Narvik.

Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!