Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Ja
Tromsø

Om utdanningen

Ta master i filosofi ved UiT

Filosofi studerer de mest grunnleggende tema i livet, som etikk, mening, rettferdighet, lykke, kunnskap, eksistens, sannhet og identitet. En master i filosofi i Tromsø fokuserer på praktisk filosofi, der filosofien anvendes på høyaktuelle spørsmål, så som: Finnes alternative fakta? Er harmen #metoo utløser uttrykk for universelle etiske prinsipper eller bare kulturrelative følelser? Utsettes kvinner eller minoriteter for en epistemisk urett dersom de ikke blir trodd? Kan krig eller terror forsvares politisk og moralsk? Kan grupper og selskaper, så som Google eller Facebook, ha politiske rettigheter og ansvar på lik linje med individer? Har vi et spesielt ansvar for klimaflyktninger og global ulikhet? Bør vi tillate Muhammed-tegninger eller hatytringer mot homofile?

Som master i filosofi i Tromsø vil du inngå i en eller flere av forskningsgruppene i henholdsvis Etikk (ERG), Politisk filosofi (PDJ), Feministisk filosofi (FemPhil) og Miljøfilosofi (EPRG). Du trenes opp i avansert filosofisk metodologi og lærer å anvende filosofisk forskning og teori på dagsaktuelle problemer. Med dette bidrar du til å øke refleksjonsevnen i samfunnet. Livet blir rikt med en master i filosofi!

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer.

UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard. 

UiTs fakulteter og enheter

  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
  • Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
  • Fakultet for naturvitenskap og teknologi
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Det juridiske fakultet
  • Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
  • Universitetsbiblioteket
Vis alle utdanninger fra UiT Norges arktiske universitet

Kontaktinformasjon til UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet

Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Tlf: 77 64 40 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!