Vis studentum.no som: Mobil

Religion fordypning, årsstudium

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Deltid
Søknadsfrist: 15. april
Bachelor
1 år, 2 semester
Ja
Oppstart: Høst - Stavanger

Religion fordypning, årsstudium

Religion fordypning, årsstudium

Studiet passer for deg som allerede har grunnleggende kunnskaper om religioner og livssyn, etikk og filosofi. Dette er et deltidsstudium som går over to semester. Det første semesteret arbeider vi med en rekke ulike endringsprosesser både innenfor enkelte religioner og mellom disse og deres omgivelser. Det andre semesteret går du videre med ditt spesielle interessefelt og skriver et forskningsarbeid med god veiledning fra en lærer.

Videre studier/jobbmuligheter

Med dette studiet får du en kompetanse som er viktig for å kunne jobbe som lærer i skolen også i andre fag enn religion. I tillegg lærer du om religiøst og kulturelt mangfold og du øver deg i bruk av forskningsmetoder og kritisk tenkning, som er nyttig i en rekke jobber innenfor offentlig forvaltning, kulturinstitusjoner, internasjonale organisasjoner, bistandsorganisasjoner, mediebedrifter og privat næringsliv.

Opptakskrav/Søknad

Minimum årsstudium i religion eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

30 studiepoeng.

Kostnader

Semesteravgift.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i StavangerUniversitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger, UiS, har ca 8500 studenter og 1200 ansatte og et stort tilbud innen undervisnings-, forsknings- og utviklingsaktiviteter. Studietilbudet spenner fra grunnstudier til bachelor- og masterstudier, doktorgradsstudier, samt etter- og videreutdanninger.

Nært samarbeid med næringslivet

Universitetet i Stavanger har et nært samarbeid med næringslivet, både innen offentlig og privat sektor. Samarbeidet berører både studenter og ansatte. For eksempel innebærer flere av universitetets utdanninger praksisopphold i arbeidslivet. Dette gjelder blant annet studiene sykepleie, allmennlærer, førskolelærer og journalistikk. Videre skrives kandidat- og masteroppgaver med problemstillinger fra arbeidslivet.

Ansatte ved Universitetet i Stavanger fungerer ofte som rådgivere for arbeidslivet.

Et bredt fagtilbud

Universitetet i Stavanger er oppdelt i tre fakultet: Humanistisk, Samfunnsvitenskaplig og Teknisk-naturvitenskaplig. Her kan du velge fag innen følgende områder:

-Helse- og sosialfag
-Historie og kultur
-Hotel og Reiseliv
-Idrett
-Ingeniør og Sivilingeniør
-Lærerutdanning
-Media
-Musikk og dans
-Realfag
-Samfunnsfag
-Språk og litteratur
-Økonomi

Hvordan søker du?

Opptak til studier ved Universitetet i Stavanger foregår på ulike måter. På de fleste grunnstudiene søker du gjennom Samordna opptak, men enkelte av studiene har lokalt opptak med søknad direkte til Universitetet i Stavanger via universitetets egne søknadsskjemaer. Lokale opptak gjelder i hovedsak søknad til masterstudier samt påbygningsstudier/videreutdanninger.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Kristine Bonnevies vei 30
4021 Stavanger

Tlf: 51 83 10 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!