Vis studentum.no som: Mobil

Petroleumsgeologi / Petroleum Geosciences Engineering - Master

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Heltid
2 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Stavanger
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Petroleumsgeologi / Petroleum Geosciences Engineering - Master

På masterstudiet i petroleumsgeologi lærer du mer om hvordan geologiske og geofysiske metoder kan brukes for å påvise ressurser i jordskorpa.

Masterprogrammet er for deg som vil være med på utviklingen innen lete- og produksjonsteknologi. Programmet gir kompetanse innen geologi som er anvendelig også utenfor petroleumssektoren.

Studiet vil gi deg kunnskapen du trenger om hva som må gjøres for å få produsert mest mulig av olje og gass ut av reservoarene på den mest lønnsomme og beste måten. Du vil lære mer om refleksjonsseismiske metoder, geofysiske prinsipper og geologisk modellering.

I tillegg vil du få god kunnskap om petrofysikk og seismisk data og analyseringsmetoder du kan bruke for å lete og produsere hydrokarboner. Du vil også studere emner som gir deg gode ferdigheter i metoder for tolkning av jordskorpen.

For masterprogrammet i petroleumsgeologi er det anbefalt at du har gode engelskkunnskaper.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad i Petroleumsgeologi fra Universitetet i Stavanger eller tilsvarende. Vi anser som ekvivalent en geologi og/eller ingeniørgrad med minimum 30 studiepoeng i matematikk og statistikk, og minimum 40 studiepoeng i geofag (geologi og/eller geofysikk).

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C. Dekan kan godkjenne lavere karaktergrense dersom særlige forhold tilsier det.

Søkere som fullfører bachelorgraden i søknadssemesteret kan få tilbud om betinget opptak på de 150 studiepoengene oppnådd i de første fem semestrene av bachelorgraden. Søkerne må da dokumentere at de har full studieprogresjon samt utdanningsplan for vårsemesteret. I betingelsen for opptaket, må søker fullføre bachelorgrad og dokumentere dette innen 1. juli for at tilbudet skal være gjeldende.

Studenter som mangler 10 studiepoeng i matematikk og / eller statistikk kan ta dem i løpet av første semester i masterprogrammet. Emnene må tas utenom ordinær studieplan for masterstudiet.

Studiefakta, Tittel m.m

Master i teknologi / Sivilingeniør (120 studiepoeng)

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere. Regionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Den faglige virksomheten ved UiS er organisert i seks fakulteter med 13 institutter og 2 nasjonale forsknings- og kompetansesentre, i tillegg til Arkeologisk museum. UiS EVU er universitetet sin enhet for etter- og videreutdanning.

Studentliv 

På UiS kan du være aktiv i studentorganisasjoner og linjeforeninger som er knyttet til ditt fakultet, engasjere deg i studentenes rettigheter i studentorganisasjonen StOr eller jobbe i studentmediet SmiS. Ved å engasjere deg får du mange venner på tvers av studiene og du vil opparbeide deg et sosialt og nyttig nettverk.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!