Vis studentum.no som: Mobil

Paramedisin - Bachelor

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: Høst - Stavanger
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Om utdanningen

Bachelor i paramedisin

Som paramedisiner (paramedic) er du det helsepersonellet som gir den første livreddende behandlingen til akutt syke mennesker eller på et skadested.

Hovedmålet er å hjelpe mennesker som trenger medisinsk og psykososial hjelp, ofte med små tidsmarginer. Dette kreves både handlingskraft, evne til kommunikasjon og evne til å ta beslutninger. 

Yrket stiller krav til både psykisk og fysisk egnethet, dette innebærer at man må bestå en fysisk opptaksprøve for å være kvalifisert for opptak.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse samt krav om politiattest og medisinsk testing.

I tillegg må søkere tilfredsstille følgende krav:

  • inneha førerkort klasse B, senest innen 1.mars i opptaksåret. Dokumentasjon må lastes opp som vedlegg til søknaden din.

  • bestå fysisk opptaksprøve, inkludert egenerklæring om svømmedyktighet. Du er selv ansvarlig for å melde deg opp til opptaksprøven.

I studiet er det satt av tid til å erverve kompetansebevis for utrykningskjøretøy. Søkere er i den forbindelse selv ansvarlig for å avklare at de fyller de medisinske kravene for førerkort klasse D.

Politiattest

Dette studieprogrammet har krav om politiattest. Du kan søke om politiattest elektronisk på politiets nettsider så snart du har fått opptak. Attesten kan ikke være eldre enn tre måneder når den blir registrert ved UiS.

Realkompetanse

Søknadsfristen er 1. mars for søkere med realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere. Regionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Den faglige virksomheten ved UiS er organisert i seks fakulteter med 13 institutter og 2 nasjonale forsknings- og kompetansesentre, i tillegg til Arkeologisk museum. UiS EVU er universitetets enhet for etter- og videreutdanning.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!