Musikkproduksjon og opptaksteknikk

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Stavanger
1 år
Deltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Musikkproduksjon og opptaksteknikk

Studer musikkproduksjon i Stavanger

En videreutdanning for deg som har spesiell interesse for musikkproduksjon, opptak og lydteknologi.

Høsten 2018 har fakultetet oppgradert utstyrsparken med Audient ASP8024HE miksepult og to DAD AX-32 med 48 kanaler A/D/A. Studiet ledes av dosent Mark Drews.

Om studiet

Studiet er en unik utdanning for personer med en spesiell interesse for musikkproduksjon, opptak og lydteknologi. Gjennom studiet får man allsidig praksis, med særlig fokus på akustisk musikk. Som student vil du videreutvikle dine kunnskaper om opptaksteknikker og bruk av verktøy til innspilling av musikk under konserter og i studio. Praksisarenaene er mangfoldige og fakultetet har på vegne av utdanningen etablert et svært godt samarbeid med samarbeidspartnere som Stavanger konserthus, Stavanger Symfoniorkester, Stavanger Jazzforum med flere.

Som student får du mye praktisk erfaring med å ta opptak av konserter. Vi samarbeider blant annet med Stavanger Symfoniorkester, Stavanger konserthus og artister knyttet til Stavanger jazzforum på Spor 5.

Mark Drews , fagseksjonsleder for Musikkproduksjon- og opptaksteknikk ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Hvem passer studiet for?

Denne videreutdanningen er et studium for deg som har spesiell interesse for musikkproduksjon og opptaksteknikk. Her får du praksis sammen med profesjonelle ensembler og musikere fra hele verden.

Studiet henvender seg spesielt til musikkarbeidere eller musikere med ulike erfaringer i fagfeltet. Undervisningen fordeles mellom individuell rådgivning, gruppearbeid i klasserom og praksis.

Under studiet får du erfaring med hvordan du best kan jobbe med forskjellige musikksjangre, og bidra i ulike musikkproduksjoner.

Internasjonal profil

Høsten 2020 bestod klassen i Musikkproduksjon og opptaksteknikk av studenter fra Japan, Iran, Russland, Kina, Brasil og Norge. Foto: Mark Drews.

Studiet har en internasjonal profil med et begrenset antall studieplasser. All undervisning vil foregå på engelsk, og det er derfor et krav om gode engelskkunnskaper. Internasjonale studenter, inkludert utvekslingsstudenter, er velkomne til å søke.

Studiet oppfordrer studentene til å jobbe med en rekke musikksjangre, og kan fungere som et alternativ til tradisjonell studiopraksis.

Oppgradert teknisk utstyr

Høsten 2018 har fakultetet oppgradert utstyrsparken med Audient ASP8024HE miksepult og to DAD AX-32 med 48 kanaler A/D/A.

Kuppelhallen i Bjergstedparken blir mye brukt til konserter og arrangementer i regi av UiS. Foto: Mari Hult

Bjergstedparken

Fakultet for utøvende kunstfag inngår i Bjergsted kulturpark. For studenter innebærer dette at de blir en del av et større musikk- og kunstfaglig miljø som gir svært gode rammer og muligheter for utvikling. Det er tette bånd mellom det profesjonelle kunst- og kulturlivet i regionen, og fakultetets aktiviteter.

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!