Master

Master i utøvende musikk

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Master i utøvende musikk

Studer utøvende musikk i Stavanger

Studiet har som mål å videreutvikle din kunstneriske profil, vitenskapelige kompetanse, kreativitet og formidlingsevne.

Bjergsted jazzensemble holdt julekonsert på Spor 5. Foto: Kornelius Kiil Halvorsen

Om studiet

Målgruppen for studiet er studenter som har fullført en tre- eller fireårig bachelor i utøvende musikk eller musikk/ instrumentalpedagogikk, og ønsker å videreutvikle seg som utøvende musikere.

Mastergradsstudiet i utøvende musikk krever at du har omfattende repertoarkunnskap da det retter seg mot instrumentalister og sangere på et høyt kunstnerisk nivå, som har en interesse for og stor motivasjon for å gjøre et fordypningsstudium. Studiet er åpent for studenter fra de fleste stilarter og genrer (klassisk musikk, jazz, improvisasjon, samtidsmusikk etc.), med forbehold om tilgjengelig ekspertise til veiledning og undervisning innenfor ditt valgte spesialområde.

Veldig lærerikt at UiS har så gode tilbud når det gjelder jazzscenene i byen.

Torstein Haakafoss Guttormsen , student i utøvende musikk - bassgitar

Du vil kunne få en fordypet forståelse av musikkutøvelse med et teoretisk fundament som grunnlag for eventuelle videre forskningsstudier, eller ta del i en videre utvikling av samfunnets musikkliv. Sammen med praktisk-pedagogisk utdanning kan du også jobbe som instrumentallærer i kulturskoler, videregående skoler, folkehøgskoler, høgskoler/universitet og i det frivillige musikkliv.

Studiet har som mål å videreutvikle din kunstneriske profil, utvikle din vitenskapelige kompetanse, din kreativitet og formidlingsevne, kunnskapsgrunnlaget for din egen kunstnerisk virksomhet og  evne til selvstendig arbeid og tenkning.

Bjergstedparken

Fakultet for utøvende kunstfag inngår i Bjergsted kulturpark. For studenter innebærer dette at de blir en del av et større musikk- og kunstfaglig miljø som gir svært gode rammer og muligheter for utvikling. Det er tette bånd mellom det profesjonelle kunst- og kulturlivet i regionen, og fakultetets aktiviteter.

Kuppelhallen i Bjergstedparken blir mye brukt til konserter og arrangementer i regi av UiS. Foto: Mrius Vervik

Studieretninger

I Bjergsted har vi sterke fagmiljøer knyttet til hver av studieretningene. Høyt kvalifiserte lærere vil gi deg et solid teknisk-metodisk, kunstnerisk og teoretisk grunnlag for en karriere som utøvende musiker i klassisk, jazz eller dirigering. Du vil lære om formidling på ditt hovedinstrument, og utvikle dine ferdigheter som musiker og instrumentalist.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights