Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 år / 6 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Maskiningeniør

På maskiningeniørstudiet får du et godt grunnlag innenfor mekanikk, teknisk design, produktutvikling, produksjon og materialteknologi. Det gjør deg i stand til å foreta materialvalg, og utvikle, dimensjonere og analysere mekaniske komponenter og konstruksjoner.

Ingeniørstudiet i maskin er sammensatt av grunnlagsemner og kjerneemner i fagområdet med fokus på både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter som gjør deg konkurransedyktig som maskiningeniør og attraktiv for flere arbeidsgivere.

Studiet starter med å gi deg et godt grunnlag i matematikk og naturvitenskap som er et nødvendig redskap for å mestre de tekniske fagene.

Etter et grunnleggende introduksjonskurs i geometrisk beskrivelse av produkter ved hjelp av moderne 3D-modelleringsverktøy, vil du blant annet ha emner som maskinelementer, materialteknologi, fluidmekanikk, termodynamikk, produksjonsteknikk, elementmetoder og styringsteknikk.

Undervisningen foregår gjennom forelesninger, prosjektoppgaver og laboratoriearbeid.

Utveksling

I løpet av studiet har du en unik anledning til å reise på utveksling til et av partneruniversitetene i ECIU Tvillingprogrammet, som er spesielt tilrettelagt for ingeniørstudenter i maskin. Gjennom Tvillingprogrammet kan du velge mellom ferdige semesterpakker ved anerkjente universitet i Europa og Mexico.

Studentmiljø

Maskinstudentene har sin egen linjeforening (Aksel) hvor du kan bli kjent med studentene fra ditt eget kull og andre klassetrinn. I løpet av studiet kan du engasjere deg i forskjellige studentprosjekter som for eksempel ION Racing og UiS subsea.

Les mer:

  • Studenter ved UiS konstruerer racerbil

Du er kanskje også interessert i:

  • Maskiningeniør Y-veien bachelor
  • Byggingeniør bachelor
  • Automatisering og elektronikkdesign bachelor
  • Byplanlegging master 5 år
  • Konstruksjoner og materialer master 5 år

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!