Master

Energi, reservoar og geovitenskap – master

Varighet
2 år, 4 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år, 4 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Energi, reservoar og geovitenskap – master

Energisektoren trenger fagfolk som forstår kompleksiteten i, og nødvendigheten av, en overgang til en bærekraftig energimiks. En kombinert utdanning i geovitenskap og reservoarteknologi vil gi deg muligheten til å spille en nøkkelrolle i framtidens lavutslippssamfunn.

Energisektoren er i hurtig endring. Ulike energimiks-scenarioer blir viktigere, for eksempel øker behovet for fornybar energi og CO2-lagring. Bruk av ledende digital teknologi blir stadig viktigere for sektoren. Undergrunnen, hvis viktigste bruk har vært for utvinning av fossilt brensel, er hurtig i endring og i ferd med å bli hovedmålet for lagring av CO2-, hydrogen-, og geotermisk energi. Ved å bruke undergrunnen til alternative lagringsformål kan et lavutslippssamfunn være oppnåelig innen slutten av århundret.

Dette masterprogrammet vil forberede deg på en karriere i undergrunnsproduksjon, og lagring av energi (som gass og geotermisk) og avfall (som CO2). Du vil ta i bruk topp moderne teknologi anvendt på virkelige scenarioer i et dynamisk og internasjonalt miljø. Masterprogrammet er et fulltidsstudium som går over to år. Studiet dekker temaer som geologi, væskestrøm i porøse medier, CO2-lagring, økt oljeutvinning, energiskifte og beslutningstaking.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights