Vis studentum.no som: Mobil

Energi, miljø og samfunn - Master

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Heltid
2 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Stavanger
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Energi, miljø og samfunn - Master

Masterprogrammet i Energi, miljø og samfunn (Energy, Environment and Society) stiller grunnleggende spørsmål om hva bærekraftig energi kan være og hvordan en lavkarbonovergang kan se ut fra ulike perspektiver. Det finnes ikke tilsvarende tverrfaglige studietilbud med basis i samfunnsvitenskap i Norge.

Studiet gir deg en generell innsikt i energikonkrete utfordringer og miljøutfordringer. Studiet utforsker ulike aktører, interesser, oppfatninger og drivere ved en mulig overgang til et lavkarbonsamfunn med hensyn til miljømessige, sosiale og økonomiske dimensjoner av bærekraftig utvikling. Masterprogrammet er et viktig bidrag til forskningsnettverket innen miljøvennlig energi ved UiS.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad med fordypning i samfunnsfag: sosiologi, statsvitenskap, jus, administrasjon, økonomi, historie, hotell- og reiselivsledelse, psykologi, pedagogikk, sosialantropologi eller tilsvarende fagområder. Profesjonsutdanning i helse- og sosialfag, lærer, politi og journalistikk.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere. Regionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Den faglige virksomheten ved UiS er organisert i seks fakulteter med 13 institutter og 2 nasjonale forsknings- og kompetansesentre, i tillegg til Arkeologisk museum. UiS EVU er universitetet sin enhet for etter- og videreutdanning.

Studentliv 

På UiS kan du være aktiv i studentorganisasjoner og linjeforeninger som er knyttet til ditt fakultet, engasjere deg i studentenes rettigheter i studentorganisasjonen StOr eller jobbe i studentmediet SmiS. Ved å engasjere deg får du mange venner på tvers av studiene og du vil opparbeide deg et sosialt og nyttig nettverk.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!