Dokumentarproduksjon master 2 år

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Master
Stavanger
2 år, 4 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Dokumentarproduksjon master 2 år

Master i dokumentarproduksjon er en motvekt til et stadig mer oppdelt medie- og informasjonssamfunn med høyt tempo og knappe tidsfrister. 

På masteren legges det vekt på grundighet og kvalitet. Du lærer å formidle historiene som fortjener mer enn en kort nyhetsmelding.  

Som student på dokumentarmasteren utvikler du dine kreative evner gjennom produksjon av lengre dokumentarer. Du lærer teknikker og digitale verktøy for å gi en dokumentarisk tolkning av samtiden og nye samfunnsperspektiv.  

Dybdekunnskap i dramaturgi og historiefortelling 

Dokumentar som sjanger er i vekst på mange plattformer. Norske og utenlandske mediebedrifter, inkludert strømmetjenester som Netflix og HBO, ser på dokumentar som en helt sentral del av sitt tilbud. Podkast-dokumentarserier om blant annet true crime er blant de mest populære. 

I en digital medieverden er dokumentaren en sjanger i stadig utvikling. Den benyttes også som fortellerform i reklamesektoren. 

Dokumentaren har rom for og tid til dypdykk. Dokumentaristen skal lete fram og belyse ulike sider ved samfunnsproblemer, ulikheter, undertrykkelse, miljøutfordringer, globalisering, digitalisering, innvandring, politikk, selvmord og avsløringer – for å nevne noe. Dokumentaren er også en sjanger for de sterke menneskelige historiene. 

Master i dokumentarproduksjon utvikler din evne til å undersøke, formidle og fortelle. Du lærer teknikker for å presentere historien på en måte som holder på seeren, lytteren eller leseren så lenge historien trenger for å bli fortalt. 

Ledende i Norge 

Master i dokumentarproduksjon ved UiS er ledende i Norge. Studenter på dokumentarproduksjon har markert seg i konkurranser nasjonalt: I 2018 vant Fredrik Dahle Vedholm pris for sin dokumentar «Mere min» på Amandusfestivalen, og i 2016 vant Ane Lyngstad Oltedal med sin film «Å kunne falle» pris for beste student-dokumentarfilm under Den Norske Studentfestivalen på Lillehammer. 

Studiet er studentaktivt og materiale som studentene produserer inkluderes i svært høy grad i undervisningen. Deltagelse og samspill blir vektlagt slik at læringen også foregår mellom studentene. Studiet kombinerer både teoretisk og praktisk kompetanse, og det gis tett oppfølging av faglærere. 

Nært samarbeid med bransjen i regionen sikrer en praksisrelevant utdanning, og som masterstudent på dokumentarproduksjon har du gode utvekslingsmuligheter. 

Mye mer enn dokumentarfilm 

Masteren gir deg innsikt i sentrale begrep og teoretiske perspektiv innen dokumentarsjangeren. Du lærer om skillet mellom den kunstneriske og journalistiske dokumentaren, og du lærer å analysere og kommunisere dokumentarfaglige og etiske problemstillinger knyttet til innhold og produksjon. 

På master i dokumentarproduksjon ved UiS lærer du å lage dokumentarfilm, radiodokumentar og multimediedokumentar. Til den praktiske delen av masteroppgaven velger du det formatet som passer deg og den historien du vil fortelle. 

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!