Vis studentum.no som: Mobil

Datateknologi – bachelor

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 å / 6 semester
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Datateknologi – bachelor

Som dataingeniør kan du jobbe med alt fra programvareutvikling til styring og drift av nettverk, datamaskiner og IT-systemer. For å kunne operere de systemene du trenger som dataingeniør, vil du under studiene få gode kunnskaper i matematikk og mer spesialiserte tekniske fagområder.

Løsninger for framtiden

I datateknologistudiet vil du lære de ferdighetene som en programvareutvikler trenger å kunne om for å utvikle nye, framtidsrettete programmer. Programmering er en sentral ferdighet her. Andre emner er algoritmer, webprogrammering, databaser og datasikkerhet. Du vil også lære det grunnleggende om hvordan et datanettverk som Internett er bygd opp, og kan gjennom et valgfag oppnå kunnskapen du trenger for å få en CISCO-sertifisering innen drift av datanettverk.

I løpet av studiet vil du også være innom en god del klassiske realfag. Dette vil hjelpe deg med å samarbeide med ingeniører fra andre studieretninger da programvaren som en IT-ingeniør utvikler ofte vil bli brukt av andre ingeniører.

Undervisningen foregår gjennom forelesninger, oppgaveløsning, prosjektarbeid og laboratoriearbeid. Studier kan kvalifisere til videre masterstudier. Studiet vil bestå av en god del praktisk programmeringsøvinger i tillegg til vanlige forelesninger. For å lære programmering må man øve mye på det.


Studentmiljø

Data- og elektronikkstudentene har sin egen linjeforening (LED) hvor du kan bli kjent med studentene fra ditt eget kull og andre klassetrinn. I løpet av studiet kan du som data- og elektronikkstudent engasjere deg i forskjellige studentprosjekter som for eksempel ION Racing og UiS subsea.


Videre muligheter

En bachelor i datateknologi gir mulighet til å fortsette på en master i enten datateknologi eller data science.

Alle industrier er avhengig av en rekke av datasystemer som må fungere på en sikkert og pålitelig måte. Datateknologi fokuserer på å utvikle sikre systemer for bredt spekter av industrielle applikasjoner. Du vil ta emner der du lærer om styring, design og programmering av ulike datasystemer, sikkerhet og sårbarhet i nettverk, nettsky-teknologier, samt videre fordypning i algoritmer og statistikk.

Data Science har blitt utviklet i kjølvannet av framveksten av store datamengder (Big Data) og behovet for å finne nyttig informasjon i disse. For å analysere, forstå og bruke disse dataene, krever faget tverrfaglige ferdigheter og kunnskaper. Data Science er avgjørende for å skape smarte løsninger, blant annet i utviklingen av smarte byer. Data Science har fordypning i informasjonsgjenfinning, datautvinning og ytterligere fordypning i statistikk.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere. Regionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Den faglige virksomheten ved UiS er organisert i seks fakulteter med 13 institutter og 2 nasjonale forsknings- og kompetansesentre, i tillegg til Arkeologisk museum. UiS EVU er universitetets enhet for etter- og videreutdanning.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!