Bachelor
Ingen anmeldelser

Datateknologi – bachelor

Varighet
3 å / 6 semester
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 å / 6 semester
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Datateknologi – bachelor

Som dataingeniør kan du jobbe med alt fra programvareutvikling til styring og drift av nettverk, datamaskiner og IT-systemer. For å kunne operere de systemene du trenger som dataingeniør, vil du under studiene få gode kunnskaper i matematikk og mer spesialiserte tekniske fagområder.

I datateknologistudiet vil du lære de ferdighetene som en programvareutvikler trenger å kunne om for å utvikle nye, framtidsrettete programmer. Programmering er en sentral ferdighet her. Andre emner er algoritmer, webprogrammering, databaser og datasikkerhet. Du vil også lære det grunnleggende om hvordan et datanettverk som Internett er bygd opp, og kan gjennom et valgfag oppnå kunnskapen du trenger for å få en CISCO-sertifisering innen drift av datanettverk.

I løpet av studiet vil du også være innom en god del klassiske realfag. Dette vil hjelpe deg med å samarbeide med ingeniører fra andre studieretninger da programvaren som en IT-ingeniør utvikler ofte vil bli brukt av andre ingeniører.

Undervisningen foregår gjennom forelesninger, oppgaveløsning, prosjektarbeid og laboratoriearbeid. Studier kan kvalifisere til videre masterstudier. Studiet vil bestå av en god del praktisk programmeringsøvinger i tillegg til vanlige forelesninger. For å lære programmering må man øve mye på det.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights